Alegerile din Republica Moldova- evoluare sau stagnare?

 

Aproximativ jumătate din alegătorii Republicii Moldova și-au exprimat votul după aproape 16 ani în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, eveniment care pare că va aduce o schimbare în ceea ce privește conducerea țării.

Deși lista candidaților înregistrați oficial a fost numeroasă, primul tur a fost cîștigat de către liderul PSRM Igor Dodon, care a obținut 48% din voturi în detrimentul  reprezentantului PAS Maia Sandu, care a obținut 38%.

Ca de fiecare dată, pentru a obține candidatura, cei înscriși au tendința să vină în fața poporului cu o listă ,, interminabilă “ de promisiuni, care cel mai probabil sînt menite să atragă atenția și să atingă laturile cele mai sensibile. Dacă Igor Dodon susține lupta pentru securitatea statului, neutralitate, identitate moldovenească și apropiere de Rusia, Maia promite o apropiere de UE, lucru observat din faptul că are susținători europeni, precum și eliminarea totală a corupției. Cine ar putea crede în dispariția totală a corupției? Fără ea, lucrurile nu s-ar mai rezolva cît ai bate din palme.

Deși problemele par să aibă o rezolvare simplă, lucrurile nu sînt tocmai roz. Urmează să aflăm deznodămîntul turului al II-lea din data de 13 noiembrie, dar și dacă cel care va ajunge la conducere se va ține de cuvînt în ceea ce privește promisiunile făcute.

Sursă foto: diez.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s