Alături de Rusia sau evadare spre Europa?

Anul 2016 a venit cu o schimbare pentru cetățenii din Republica Moldova, aceștia având drept de vot direct. Alegerile prezidențiale au avut loc pe data de 30 octombrie a.c. Inițial, în „cursa” pentru a deveni președinte s-au aflat 10 candidați. După finalizarea primului tur, candidații care au obținut cele mai multe voturi sunt Igor Dodon (47,98%) și Maia Sandu (38,71%). Cei doi vor intra în turul al II-lea care va avea loc pe data de 13 noiembrie 2016.

Deoarece voturile candidatului prorus și, totodată, liderul Partidului Socialist (PSDM, stânga), Igor Dodon, au scăzut sub 50%, acesta a pierdut șansa de a deveni președinte, având cu 10% mai mult decât candidatul proeuropean, Maia Sandu, reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Dacă cei doi au obținut voturi aproximativ egale în anumite orașe ale Moldovei, majoritatea voturilor din capitală au venit în sprijinul lui Igor Dodon.

„Din acest an începe eliberarea Republicii Moldova. Primul decret va fi cu privire la furtul secolului, pe care hoții de la guvernare vor să-l pună pe spatele cetățenilor. Al doilea decret va avea ca scop relansarea relațiilor economice cu Rusia, iar al treilea va fi contracararea acțiunilor unioniste din ultimul timp, anti-statale și anti-naționale”, a declarat Igor Dodon.

Maia Sandu asigură că este proeuropeană și că va încerca să facă tot posibilul pentru ca Moldova să fie aproape de Uniunea Europeană. Mai mult de atât, se bazează pe sprijinul liderilor europeni.

 

sursă declarație: http://www.stirileprotv.ro

sursă fotografie: http://www.evz.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s