Rusia sau Europa? O decizie ce atârnă de câteva procente

La data de 30 octombrie au avut loc alegerile Președintelui Republicii Moldova. Conform datelor preliminare, niciun candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova nu a acumulat majoritatea absolută a voturilor alegătorilor.

În urma alegerilor din se pare că Republica Moldova înclină spre Rusia datorită alegătorilor care l-au votat pe Igor Dodon într-un procent de 48,23%, față de 38,42%, cât a reușit să obțină Maia Sandu. Astfel, aceștia se vor confrunta din nou pe 13 noiembrie în turul II, care va fi și decisiv.

eu_vs_russia

Cei doi candidați se află la poluri opuse cu promisiunele facute pentru alegători. Unul își dorește să se apropie de Rusia, iar altul vrea să rupă legăturile cu Rusia și să se unească cu Europa.

Igor Dodon a intrat în competiție pentru obținerea președenției în Republica Moldova cu sloganul „Moldova are viitor”. Astfel, acesta susține că lupta pentru securitate, neutralitate, identitate și lupta pentru o economie puterncă vor fi posibile alături de Rusia.

Maia Sandu se declară a fi 100% o canditată care luptă pentru ca Moldova să se apropie de Europa. Aceasta promite alegătorilor că președenția sa va deveni  „vocea poporului” și că toate alegerile vor fi făcute în interesul și pentru binele Moldovei.

Din punctul meu de vedere Republica Moldova își are viitorul în Uniunea Europeană. Dar pentru ca Mai a Sandu să câștige și să își poată respecta promisiunile făcute este nevoie ca „generația Facebook” să se implice și să decidă.  Rămâne de văzut ce vor decide cetățenii și ce cred că este mai bine pentru ei la date de 13 noiembrie 2016.

 

Sursa foto:  http://www.globalresearch.ca

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s