Republica Moldova alege: Rusia sau UE?

După ani și ani de stat sub deciziile altora, cetățenii din Republica Moldova s-au prezentat hotărâți cu drept de vot la urne, în data de 30 Septembrie,  pentru a-și alege un nou președinte. Odată cu finalizarea primului tur, din cei 10 candidați care s-au luptat pentru acest rol, în fruntea clasamentului se află Igor Dodon, liderul Partidului  Socialiștilor (PSRM, stânga, pro-rus) cu 48%, urmat de Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS, centru-dreapta, pro-european) cu 38% vor urma să se confrunte în turul II, la data de 13 Octombrie 2016.

După tot acest timp în care au stat în umbra altor puteri, moldovenii trebuie să simtă care dintre cei doi candidați va aduce binele țării, deoarece se promit lucruri total diferite. Igor Dodon este pro-Rusia și dorește să lupte pentru securitatea statului și să fie aproape de ea, iar candidata Maia Sandu luptă pentru apropierea Moldovei de Europa.

În urma sondajului realizat de AgerPress, pe categorii de vârstă, cele mai active persoane au fost cele cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani, respectiv 29,06%, iar cei mai pasivi au fost tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani,  aproximativ 10%.

„Moldova are viitor!” sau „Împreună vom învinge!” ?

Rămâne de văzut dacă cetățenii merg la vot și în turul II, rămâne de văzut dacă sunt conștienți de ceea ce își doresc pentru următorii ani, așa cum rămâne de văzut și cine câștigă. Un lucru este sigur, promisiunile candidațiilor continuă și sunt imune.

Având în vedere că Igor Dodon are cea mai mare parte din susținere de la oamenii în vârstă, pentru Maia Sandu sunt de părere că tinerii ar trebui să se trezească și să voteze siguri pe ei.

Sursă foto: http://www.cotidianul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s