Rusia sau Europa? Corupţie sau integritate?

Pentru prima dată din anul 2000, cetăţenii din Republica Moldova îşi pot alege prin vot direct preşedintele.Deşi în competiţie s-au înscris numeroşi canidaţi, pentru turul al doilea au rămas doar doi , Maia Sandu şi Igor Dodon.

În urma sondajului din turul I , Igor Dodon avea un avans considerabil de 42,2 % în faţa contracandidatului Maia Sandu , preşedintele Partidul Acţiune şi Solidaritate.

foto100-de-procese-verbale-procesate-igor-dodon-47-98-maia-sandu-38-71-1478079318

Aşa cum şi noi am fost obişnuiţi în campaniile electorale, fiecare candidat s-a prezentat cu promisiuni mai mult sau mai puţin pertinente.

Candidatul prorus Igor Dodon promite potrivit sursei Agerpres că „Intenționează să schimbe structura politică a republicii într-una federativă și să propună Tiraspolului să se unifice cu Republica Moldova ca entitate a Federației cu puteri extinse”. Acesta mai susţine şi lupta pentru identitatea moldovenească şi apropierea de Rusia dar şi relaţii bune cu „prietenii din Romania”. Pe cand Maia promite apropierea de Uniunea Europeană şi eliminarea corupţiei care a pus stăpînire atîţia ani pe Republica Moldova.

La alegerile din 30 octombrie, potrivit datelor CEC, au votat 1 418 518 de cetățeni cu drept de vot dintre care 680 550 au votat pentru Igor Dodon iar 549 152 pentru Maia Sandu. Igor Dodon clasîndu-se astfel pe primul loc.

Klaus Iohannis a precizat că doreşe ca al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale din Republica Moldova să se desfășoare cu respectarea standartelor europene.

ki_iohannis_60145100

„Îmi exprim speranța că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfășura în bune condiții, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii și transparenței. Subliniez, în acest context, importanța asigurării în continuare a stabilității interne și a responsabilității din partea întregii clase politice”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Maia Sandu este susţinută de tineret, în special de cei plecaţi peste hotare care doresc o schimbare majoră dat fiind faptul că primeşte sprijin din partea liderilor europeni.

Sloganul Maiei Sandu este „Am ales să înving. Sărăcia, corupţia, oligarhii“

Pe cînd Igor Dodon este susţinut de cei care nu vor implicarea UE şi doresc să ramînă proruşi, oamenii care se complac situaţiei prezente din Republica Moldova .

Sursa declaratie : www.Agora.MD

Sursa Foto:    www.RadioRomaniaCraiova.ro

http://www.Unimedia.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s