Alegeri filtrate

Potrivit Dicționarului Explicativ al limbii române, libertatea reprezintă posibilitatea de a acționa după propria voință sau dorință. În domeniul jurnalismului însă, aș îndrăzni să spun că aceasta este vitală și indispensabilă în viața și activitatea unui om de presă. De ce? Răspunsul e simplu: pentru că atunci când ești constrâns să faci anumite lucruri, satisfacția ta de a fi informat corect publicul dispare.

În Republica Moldova au avut loc de curând alegerile prezidențiale. După o perioadă destul de îndelungată, în care președintele nu a mai fost ales prin vot democratic de către popor, data de 30 octombrie 2016 ar fi trebuit să vină ca o ușurare în inimile oamenilor ce au ieșit să-și aleagă viitorul. Teoretic sună bine, practic însă, manipularea a fost și încă este la ea acasă, iar pionul central fără de care nu putea fi realizat acest lucru a fost din păcate presa.

Astfel, s-a ajuns la articole cu titluri și conținuturi șocante, menite a distruge imaginea celorlalți candidați, precum: “Maia Sandu îl va elibera pe Filat din pușcărie” (sursă text: http://moldova24.info/2016/11/asteapta-gratierea-de-la-maia-sandu-vlad-filat-a-votat-pentru-cea-pe-care-a-facut-o-politician-si-de-care-isi-leaga-sperantele-eliberarii/ ) sau de ce să-l alegi pe candidatul x și nu pe y (sursă text: http://www.timpul.md/articol/zece-motive-de-ce-maia-sandu-trebuie-sa-fie-preedintele-arii-99820.html , http://www.timpul.md/articol/-zece-motive-de-ce-dodon-nu-trebuie-sa-ajunga-preedinte-94155.html ).

În cursa pentru putere, din nouă candidați, au mai rămas doar doi (Igor Dodon și Maia Sandu), iar duminică, 13 noiembrie 2016, vecinii noștrii de peste Prut își vor alege “deliberat” conducătorul.media_146702056580949200

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s