Media și politica

Presa a jucat  dintotdeauna un rol important, întrucît se află în legătură directă cu populația.

În timpul alegerilor au existat mereu metode de manipulare, iar pentru satisfacerea intereselor s-a recurs la minciună și imoralitate. În spatele discursurilor oamenilor politici care aleg să candideze, se află informații eronate care maschează interesele reale, astfel denigrarea sau  ocuparea cu scandaluri fabricate au menirea să inducă în eroare cetățeanul.

De exemplu, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2014, scandalul plagiatului în cazul lui Victor Ponta s-a accentuat. Aceste informații au stîrnit tot mai mult,  în prezent fiind relativ absent în lumea politică.

http://www.click.ro/news/national/3-momente-de-cumpana-cariera-de-premier-lui-victor-ponta

http://www.stiripesurse.ro/scandal-la-romania-tv-i-dezvaluiri-ocante-despre-viitorul-lui-victor-ponta_1154485.html

Cum fiecare partid are susținătorii proprii, același lucru se întîmplă și în media. Unele programe de televiziune par a fi neutre, altele susțin ferm partide de stînga sau de dreapta fapt pentru care mai ales în timpul alegerilor, sînt scoase la iveală informații care să inducă în eroare, să atragă sau să schimbe total anumite concepții.

Se poate observa  ,,alianța” anti-băsistă de pe postul de televiziune Antena 3. Această ,,ură” s-a accentuat din momentul în care Traian Băsescu a fost președinte pentru a doua oară. Seară de seară au loc dezbateri politice care relatează dezechilibrul  existent în România.

http://www.b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-mesaj-pentru-antena-3-si-romania-tv-eu-am-luptat-timp-de-10-ani-pentru-a-proteja-justitia-voi-ati-luptat-impotriva-mea-pentru-a-zadarnici-proiectul-justitiei-independente-108242.html

În ceea ce privește dezbaterile televizate între candidați, se poate observa o diferență majoră între cele din România și cele de peste hotare. Dacă la noi nu se respectă o ordine în dialog, se comunică unii peste alții, în alte țări se respectă reguli, fiecare așteptîndu-și rîndul pentru o nouă replică.

http://www.dcnews.ro/dezbatere-cu-scandal-klaus-iohannis-a-urlat-la-victor-ponta_459085.html

Relitatea e certă. Trăim într-o țară unde domină manipularea, iar cei care vor să obțină puterea se folosesc de absolut orice mijloc. Tot ceea ce trebuie să facem e să deschidem larg ochii și să cîntărim înainte de a crede tot ceea ce vedem.

 

Sursa foto: http://www.observatorcultural.ro

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s