44 toți normali, ce se face presa cu al 45-lea?

Întreaga popularitate vă rog atenție către Statele Unite ale Americii.

Domnule Obama cine v-a luat locul, dar mai ales ce se va întâmpla la Casa Albă? Dacă tot se vorbește despre țara aceasta ca fiind cea mai puternică, de ce nu poate fi și cea mai organizată?

8 Noiembrie- ce schimbări majore va aduce noul lider? Cine vor fi câstigătorii din noua administrație, ce se va întâmpla cu Europa și țările aliate? Aici nu doar americanii așteaptă un răspuns, ci întreaga lume.

15139719_1176424949107876_987020478_n

Să-i lăsăm pe ei să se bată, noi oricum aflăm din senzaționala presă. Dacă scrii pe Google pur și simplu- „Alegeri SUA 2016”, găsești două cuvinte cheie: „Trump” și „Șoc”. Doamnelor și domnilor, noul președinte, viitor puternic, Donal Trump.

14627800_10209641247241992_209210054_n

Cum s-a ajuns la această situație, având în vedere că aproape 200 de ziare din SUA au susținut-o pe Hillary Clinton și nu mai mult de 20 de ziare l-au susținut pe noul președinte? Toate acestea potrivit BBC, iar dacă ne referim la statisticile realizate de Google Trends, ele arătau concis pe Clinton, viitoarea doamnă președinte. Să înțeleg că presa reprezintă cumva o altă parte de cetățeni cu drept de vot? Sunt de părere că presa nu va muri niciodată, având în vedere toate aceste trucuri de care se folosește pentru a obține cât mai mulți cititori, ascultători. De exemplu, presa din America, cu doar o zi înaintea alegerilor, a făcut publice câteva dezbateri în care candidații își prezentau strategiile și frumusețea viitorului țării. Cetățenii au putut vedea și auzi toate acele cuvinte furate unul din gura altuia, pe lângă alte promisiuni și mult, mult teatru. Într-un cuvânt, a fost circ. Ziariștii relatau mesaje, iar televiziunea oferea spectacol. Cum întotdeauna după un show urmează altul, un val de texte și injurii ale vedetelor de peste ocean, au fost evidențiate de către presă, la finalul alegerilor.

„Dumnezeu se manifestă, iar America a vorbit!”- actorul Stephen Baldwin publică pe rețeaua de socializare Twitter.

„Am început să fac pe mine de frică”- actorul de comedie Patton Oswalt își face publică starea după creșterea voturilor pentru Trump. 15087004_1177360725680965_166733078_n

Lista continuă la infinit, acestea fiind doar câteva exemple de mesaje postate și actualizate de presa nu doar din  America, ci și de presa din România. La noi, în doar două ziare „România Liberă” și „Libertatea”se tratează acest subiect al alegerilor cu deschidere pe prima pagină. Primul face o analiză amplă, pe două pagini, iar al doilea ziar se poziționează în tabăra democrată, în contextul alegerilor prezidențiale, invocând o posibilă temere a administrației române față de victoria lui Donald Trump.

Adevărul: „Ce secrete ascund dosarele Revoluției?”

Libertatea: „Dacă ar putea vota, Românii ar trebui să o aleagă pe Hillary”

Click: „Șefii partidelor, 10 mașini și 14 case.”

Tind să cred că presa din România a fost mai slabă în manipulare, față de presa din SUA.

Ziarul New York Post își începea ziua cu titlul: „Votează pentru cel pe care îl displaci mai puțin.”

The Washington Post: „După ultimii pași, momentul adevărului pentru o națiune nerăbdătoare.”

Daily Telegraph îl citează pe candidatul Donald Trump cu declarația: „Va fi Brexit plus, plus, plus.”

Rusia, Australia, Italia, Germania se numără printre țările în care presa a făcut cărțile, iar oamenii trebuie să aleagă adevărul sau să se consoleze cu acest val de informații. Ziarele au scris, televiziunea a arătat, oamenii au luat, tot normal în zilele noastre.

Surse fotografii: http://www.rawstory.ro, Twitter.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s