Kremlinul dansează de bucurie

Deşi deja s-a oferit un deznodâmănt pentru enigma socială din Republica Moldova, Igor Dodon este noul preşedinte ales, Acesta în următorii 4 ani va fi un fidel vasal al Kremlinului, ales de 52,4 % dintre alegători după numărarea de 99,83% din voturi dar câştigând şi revolta a mai mult de 47, 6% dintre simpatizanţii Maiei Sandu.

foto: politics.md

Revolta nu e doar launtrică, e publică, răspicată şi supărată. După ce în diasporă au fost oferite doar 3000 de buletine de vot şi moldovenii au mers din propriile buzunare către ambasadele şi consulatele Republicii pentru a vota, li s-a spus candid că acestea s-au epuizat iar altele nu mai pot fi eliberate. Maia Sandu, în semn de protest a pornit si o mişcare online afirmând: ”Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru”.

Totodată, Maia Sandu a realiăzat şi un manifest ”Apel către cetăţenii noştrii în care cere răbdare şi încredere că alegerile vor fi reevaluate:”Așteptăm răspunsul la contestarea de către noi a rezultatelor alegerilor, după care vom veni cu planuri concrete pentru viitor.Haideți, prieteni, să ne păstrăm unitatea și forța de care am dat dovadă pe 13 noiembrie și împreună să mai dăm o șansă țării noastre.atestă  reprezentatnta Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Susţinătorii ei, ai liberalismului, a gândirii libere şi a unirii cu Europa s-au alăturat manifestului acesteia şi o consideră în continuare aleasa de drept. Protestele continuă şi astăzi în Moldova, tinerii sperând la o schimbare.

foto: politics.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s