Campanie electorala bazata pe scandal, rasism si coruptie

America a avut o cursa electorala in acest an cum nu s-a mai intalnit. Au trecut peste 500 de zile de la inceperea alegerilor primare, timp in care cei 10 candidati au iesit rand pe rand din cursa electorala, batalia finala fiind data intre Hillary Clinton si Donald Trump. Aceasta campanie a fost fondata pe scandalurile despre cei doi candidati, influenta presei, batalia pe platformele media si discursuri electorale care improasca cu noroi in stanga si in dreapta.

Cetatenii americani au avut de ales intre Hillary Clinton, senator, secretar de stat si sotie de fost presetinte al USA, avand in spate mai bine de 40 de ani in lumina reflectoarelor si intre Donald Trump, magnat imobiliar, star de televiziune si politician. Desi de-al lungul campaniei electorale cea mai mare sustinere din partea media, a diferitelor vedete si alegatori, a avut parte candidata Hillary Clinton. Pe cand Donald Trump a socat America cu declaratiile lui rasiste la adresa persoanelor afro-americane, musulmane si mexicane. Declaratii care sustineau ridicarea unui zid intre America si Mexic, astfel reusind sa faca “USA mare din nou”.

In data de 8 noiembrie a avut loc alegerile pentru viitorul presedinte. Desi cele mai multe ziare sustineau ca Hillary Clinton este in frunte cu patru puncte procentuale si platformele media rasunau cu postari despre sustinerea candidatei, castigator a fost Donald Trump. Socul a fost imens pentru America, rezultand cu proteste violenta in strada.

Cum poate ajunge presedinte cineva care nu are experinta politica? Care sustine rasismul, este acuzat de hartuire sexuala, are un trecut patat cu foarte multe scandaluri dubioase, o sotie care are jumatate varsta lui, declaratii in trecut despre cum trateaza el femeiile si pe deasupra mai are si o infatisare absolut ridicola. Singura mea concluzie este ca America iubeste scandalul.

Cred cu tarie ca cetatenii americani au avut de ales intre coruptie, candidata Hillary Clinton fiind anchetata de doua ori de FBI in cazul mai multor e-mail-uri, si rasism, Donald Trump afirmand vehement sustinerea lui in scoaterea emigrantilor si construind un zid. Astfel prin castigarea presedintiei lui Trump, America demonstreaza inca o data ca nu acceptat pe deplin egalitatea intre rase.

Sunt curioasa sa vad ce se va alege din aceasta mare natiune, asa supra numita, sub conducerea unui protagonist de reality-show si chiar afemeiat. Nu spun ca Hillary Clinton ar fi fara cusur, dar macar are atata experienta in spate si nu este un personaj de scandal ca Trump.

America ti-as ura mult noroc, dar ti-ai facut-o cu mana ta.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s