Cînd albul murdărește

De cînd cu alegerile ce au avut loc în America, parcă tot echilibrul  dinainte pus la punct în tărîmul tuturor posibilităților s-a evaporat. Haosul și-a făcut simțită prezența și stă să macine bazele puse de Barack Obama în cursul dublului mandat.

S-a mizat exclusiv pe Hillary Clinton în lupta prezidențială. Donald Trump a fost văzut mai mult ca o glumă, cam nereușită, dar care să nu pună mari piedici în drumul lui Hillary Clinton spre a fi prima femeie președinte din istoria Americii. În sondajele de opinie făcute înainte de alegeri, Hillary Clinton conducea cu diferență de aproximativ patru procente (vezi: http://www.evz.ro/rezultate-alegeri-sua-2016-alegeri-sua-2016-rezultate-alegeri.html)

Conform huffingtonpost.com, Hillary Clinton era cu 5 procente  (47%)  în fața lui Donald Trump. 5,6% din respondenți s-au declarat indeciși, iar 5,2% din respondenți au ales pe altcineva.

pollster-2016-general-election-trump-vs-clinton

Cu toate că Trump a fost acuzat de agresiune sexuală în multe rînduri, de rasism, limbaj violent și comportament jignitor adus la adresa minorităților, se pare că totuși carisma sa a fost cea care i-a adus funcția de președinte al Americii. Ideea acestuia de creare a unui zid care să despartă total Mexic de America, pentru unii  revoltătoare, s-a mulat perfect pe dorințele celor care l-au votat. Dintr-o hartă a Americii, care înainte de a se vota, apărea ca fiind albastră (culoarea liberalilor, a susținătorilor lui Hillary Clinton), s-a transformat într-una aproape roșie, cîștigată decisiv de republicani.

donald-trump-i-will-build-a-great-wall

Sursă foto: http://www.cutcharislingbaldy.com/blog

Știrile negative cu privire la Donald Trump au fost folosite cu regularitate atunci cînd s-a făcut referire la persoana sa. Și au fost din toate domeniile, de la afaceri, pînă la legătura sa cu lumea exterioară. Unele site-uri chiar au strîns laolaltă o parte din replicile sale scandaloase și denigratoare, care chiar și așa nu sînt puține. Huffingtonpost.com a adus în vederea publicului 17 dintre acestea. (http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-women-comments_us_57f8016de4b0e655eab4148d?slideshow=true)

Încercările presei de a arăta adevărată față a candidatului au fost în zadar, parcă oamenii au fost vrăiți de sloganul lui Donald Trump: ,,Make America great again!”

                       donald-trump-trademarked-a-ronald-reagan-slogan-and-would-like-to-stop-other-republicans-from-using-it

Sursă foto: http://www.businessinsider.com/donald-trump-trademarked-make-america-great-again-2015-5

Advertisements

Bianca

Sunt o fire pe cât de introvertită, pe atât de extrovertită. Zic că sunt greu de descifrat, dar nu aș vrea să fie luată drept o aroganță de aia nesimțită. Nu îmi dedic timpul pentru ceva anume, mă plictisesc destul de rapid, iar ideile îmi vin cu duiumul. De aceea, pot să zic că fac de toate și nimic anume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s