Trump, președintele nedorit

Presa a fost foarte activă în perioada alegerilor din S.U.A, chiar au fost păreri pro și păreri contra în privința celor doi candidați, Donald Trump și Hillary Clinton. Dar cîștigătorul scaunului prezidențial este Donald Trump.

Chiar dacă toți sperau și susțineau că vor ca viitorul lor președinte să fie Hillary Clinton, din păcate speranțele oamenilor au murit și de aici a început „calvarul” lor. Nici presa americană nu este de acord cu noul președinte.

Presa americană nu are tocmai gînduri bune la adresa lui Donald Trump, „cu Trump la conducerea țării, va fi mai rău decât vă imaginați”, scrie un editorialist al publicației Slate sau „știm că Trump este cel mai slab pregătit dintre candidații aleși președinte în istoria contemporană” susține publicația The Times. The Times fiind și una din cele mai înverșunate împotriva lui Trump.

Iată și părerea a mai multor publicații importante din diferite țări:

Ziarul New York Post a publicat pe prima pagină titlul ”Votează pentru cel pe care îl displaci mai puţin”, The Daily News a încurajat americanii să voteze. O imagine cu Donald Trump care îşi încrucişează degetele la spate, gest ce semnifică lipsa de sinceritate, stă pe prima pagină, alături de titlul ”Opriţi-l pe Don Con” şi de subtitlul ”Astăzi, trimiteţi acasă un mincinos necalificat şi stabiliţi-o pe Clinton la Casa Albă”.

trump-presa-bbc.jpg

Nici presa britanică nu are gînduri prea bune la adresa lui Trump, The Times a publicat pe prima pagină titlul ”Valul primilor votanţi îi dau lui Clinton un avantaj împotriva lui Trump”, referindu-se la votanţi hispanici şi la femei. The Guardian a scris pe prima pagină despre un uşor avantaj al lui Hillary Clinton în rezultatul sondajelor şi despre faptul că votanţii americani vor da verdictul în cursul zilei de astăzi după ce cei candidaţii şi-au petrecut ultimele ore ale campaniei concentrându-se pe divizarea economică a ţării.

Chiar și presa italiană este alături de Clinton, ziarul italian La Repubblica a publicat titlul ”America: marea teamă”. Pe prima pagină a publicaţiei este scris că Hillary Clinton are un avantaj în polluri, iar Barack Obama le cere cetăţenilor americani să o voteze. De asemenea, jurnaliştii se întreabă dacă lipsa de raţiune va câştiga din nou, cum s-a întâmplat în cazul Brexitului.

Pentru această alegere nu doar America este speriata, chiar și România este speriată. Dacă în Republica Moldova a ieșit președinte Dodon, fiind pro-rus și în America a ieșit Trump, fiind și el pro-rus, atunci să ne așteptăm la ce este mai rău?

Cu cel de-al 45-lea președinte ales și cu o populație foarte dezamăgită, mi-e foarte greu să-mi  imaginez ce se va intampla cu americanii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s