Metamorfoza Guvernului tehnocrat

Guvernul tehnocrat a fost ales în urma izbucnirii crizei sociale manifestată în urma incendiul de la #Colectiv, din dorinţa de a redresa clasa politică şi totodată pentru a-i da o perioadă de reorganizare. Şi cum am spus mai sus, a fost ales drept un Guvern interimar pentru o perioada de un an, fapt prin care se înţelege că el aşa ar fi trebui să rămînă.

În apropierea alegerilor parlamentare, Guvernul tehnocrat îşi conturează o imagine, detaşată totodată şi pozează „fără semnătură” pentru susţinerea partidelor politice ca PNL sau USR.

Mai mult decît atît, în ultimele luni, miniştrii arată românilor, prin intermediul reţelelor de socializare, că de fapt, ei sînt oameni, sînt oameni modeşti şi se comportă ca atare, călătoresc cu mijloace de transport în comun, ba mai mult, premierul Dacian Cioloş  zboară la clasa economy, aşteaptă la cozi infernale, oferă explicaţii şi consiliere pe reţelele sociale.

15310588_1355079904523520_1639636487_n

Comentariile de pe contul de Facebook al lui Dacian Cioloş

Un video publicat la doar două luni înainte de alegeri îi înfăţişează pe miniştrii încă actuali cum îşi anunţă aparteneţa către o clasă politică, rostesc conştiincios şi învăţat pe de rost generoasele discursuri formulate de către consilierii de imagine, în care enumeră dobîndirile pe care le-au realizat în acest an de guvernare, majoritatea fiind pe latura economică.

Filmuleţul cu „poezii” nu ar fi fost atît de plictisitor şi de evident, dacă aceste măsuri ar fi fost aduse la cunoştinţă pe parcursul mandatului, sau imediat după momentul realizării lor. Totodată, dacă acest Guvern a fost numit pentru redresarea clasei politice româneşti, de ce el îşi promovează imaginea în plin prag al alegerilor parlamentare?

Aşadar, este ruşinos de evidentă publicarea din partea puterii executive a raportului său de activitate la un an de la guvernare. Dacă sînt aşa cum demonstrează, oameni modeşti cu onestitate, ar trebui să aştepte liniştiţi, aşa cum face şi premierul Cioloş, la semafor, pînă se dă verde alegerilor.

Un alt aspect pe care aş dori să îl evidenţiez este legat de politica de imagine pe care o manifestă Partidul Naţional Liberal, partid simpatizat şi de către premier. PNL manipulează prin folosirea imaginii lui Leon Dănăilă, pe care îl propune ca soluţie pentru domeniul medical. Neurochirurgul este bun probabil în munca pe care o face de ani de zile, dar în niciun caz  şi în politică.

Alina Gorghiu, liderul PNL:„Au fost foarte multe candidaturi discutate, însă am agreat un principiu, şi anume ca lista pentru Senat să fie formată din personalităţi, din oameni noi în politică, oameni care au expertiză în domeniul economic, în domeniul medical, oameni care au un trecut profesional bine pus la punct şi un profil moral corect”.

 

15401218_1355099011188276_1515855388_n

Deşi au început ca un Guvern tehnocrat, aparent neutru din punct de vedere politic, miniştrii Guvernului Cioloş şi-au ales rînd pe rînd apartenenţa la cîte un partid politic.

Aşadar, în ajun de alegeri parlamentare, din dorinţa de a rămîne în prim-planul aparatului de stat, tehnocraţii îşi schimbă brust orientarea, mizînd către susţinerea partidelor politice care marchează prin urmare evidenta revenire la un Guvern politic.

sursă foto: Facebook, PNL Bucureşti

sursă declaraţie Alina Gorghiu: www.digi24.ro 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s