Trump(tastic) sau seria “Si-au făcut-o cu mâna lor”

Nu mai este cazul sa scriem ;tire sau sa trâmbițăm că Donald Trump este noul președinte ales al Statelor unite Ale Americii. Împotriva pool-urilor și împotriva a tot ceea ce mai era sănătos și credibil în America, Trum a iesit învingător cu 276 de voturi, lăsând-o pe candidata lui Hilary Clinton cu ochii în soare.

A fost o luptă cruntă și timp de un an, America și întreaga lume au putut urmări cel mai mare show mediatic din ultimii ani sau varianta românească de CanCan politic. Luptele s-au purtat cu rufe murdare, scoase de la naftalina FBI-ului sau din presa de acum 10 ani. Hilary Clinton a fost numită corpută pentru e-mailurile trimise pe vremea când era secretar de stat iar Trump s-a lăudat cu femeile frumoase pe care le-a abuzat, chiar daca el consideră că e ceva normal.

1607_fg_luth-research_trump-vs-clinton_v2finalDeși numeroase dezbateri au avut loc, publice, între candidați sau în talkshowurile de specialitate, nimeni nu se aștepta la această victorie. Unii chiar se așteptau ca Trump să câștige și scriau despre motivele pentru care o va face, în timp ce vedetele îndrăgite de pretutindeni au susținut-o pe Hilaryalături de Barak Obama.

Ceea ce a lăsat un gust amar alegătorilor este lipsa de idetificare cu aceste acte: tinerii, femeile, imigranții, oamenii de culoare, cei care au format America nu au ptutur trece de șocul acestei victorii. Mulți au ieșit în stradă, au protestat și s-au revoltat, dar degeaba, până si Barak Obama s-a resemnat cu aceasta succesiune.

Nu voi părăsi țara dacă Trump va câștiga alegerile. – afirma Barak Obama într-un interviu cu CNN.

 

Make America great again motto-ul campaniei mogulului a prins la public și a șters orice urmă de forță politică. Asemeni cazului Brexit, aceste alegeri și rezultate arată opoziția oamenilor față de puterea politică, față de dictaturi bine îndoctrinate și jocuri pe după perdea ce nu fac bine decât celor care joacă și nu pionilor.

Cu toate acestea, până în momentul de față, Donald Trump nu a luat măsuri drastice ci s-a afișat ca un om calculat și demn de o astefl de poziție ba char mai mult, recent a calmat inimile americanilor cu declarația sa despre un nou avion prezidențial.

1

Următorii patru ani vor fi un reality show veritabil și palma oferită de cetățeni politicii se va resimți ulterior. Până atunci nu ne rămâne decât să privim și să fim martori la refarcerea Americii. Și-au făcut-o cu mâna lor, o merită ar spune europenii despre acestă alegere, nu că noi am fi mai brezi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s