America lui Donald Trump

După încheierea alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii și aflarea rezultatului final, Donald Trump este noul președinte, nici reacțiile presei nu au întârziat să apară. Cu toții știm că, după ce a fost anunțat noul președinte, o parte din populația SUA a început ori să plângă, ori să vocifereze.

 

151229111157-donald-trump-good-looking-super-169

 

De asemenea, și presa americană a avut un șoc la aflarea acestei vești, precizează The Guardian. Trump a reușit să obțină mai mult decât cele 270 de voturi de care mai avea nevoie pentru a ieși învingător din această „bătălie”. Și presa românească a avut un cuvânt de spus după finalizarea alegerilor: „… campionul insultelor, care s-a lăudat în public, cu dimensiunea organelor sale genitale este cel care va comanda forțele armate americane, va controla codurile nucleare, va iniția legi, va administra afacerile globale ale Statelor Unite, va prezida serviciile secrete și va lua deciziile morale și politice, așteptate din partea celui mai puternic om al planetei” (Pro TV).

 

 

În timpul alegerilor, cei de la BBC i-au făcut o scurtă biografie în care au scos la suprafață anumite aspecte din viața noului președinte. La începutul articolului, aceștia susțin: „Cu mult timp înainte de a fi un pretendent la președenția Statelor Unite, Donald Trump a fost cel mai faimos și plin de culoare miliardar al Americii”. De asemenea, subliniază și faptul că oamenii sunt sceptici în privința lui Trump ca viitor președinte din cauza platformei sale controversate ce are legătura cu imigrația, dar și din cauza trecutului său celebru.

Nici reacția presei spaniole nu a întârziat prea mult. El Pais a intervenit imediat: „Trump a obținut deja 290 de voturi, deși 270 erau necesare pentru a ocupa postul de peședinte al Statelor Unite. Lui Hillary Clinton, cu 228 de voturi, nu i-a fost de folos nici sprijinul provenit din partea lui Obama, nici spectacolul de forță din ultimele săptămâni”.

 

 

El Mundo mai spune că Donald Trump a venit în fața susținătorilor săi, însoțit de Mike Pence, la sediul central al campaniei sale din New York și a confirmat că Hillary Clinton, candidatul democrat care i-a lăudat „perseverența”, l-a sunat să îl felicite. „Este timpul ca America să se unească, toți să se unim ca un singur stat. Voi fi președintele tuturor americanilor”, și-a asigurat printre țipete susținătorii. „Cei uitați nu vor mai fi niciodată uitați”, a promis Trump. „Să reconstruim America”.

 

descarcare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s