America a ales „bine”

Anul 2016 a fost un an al dezamăgirii din punct de vedere politic și nu doar. Acesta s-a încheiat cu alegerile prezidențiale din SUA, care au avut loc în noiembrie.

Cei doi candidați principali, în cursa pentru rolul din fruntea Amercii, au fost Hillary Clinton (candidat democrat) și republicanul Donald Trump.

Victoria, neașteptată, a lui Donald Trump, n-a zguduit doar America pînă la lacrimi, ci și țara noastră.

Nedreptățit, blamat sau batjocorit de agențiile de presă americane, cum ar fi Daily News, Donald Trump a suprins prin victoria sa, mai ales că majoritatea rezultatelor efectuate în urma sondajelor o înfățișau pe Hilary Clinton învingătoare.

article-frontpage-0728

Campania electorală pe care cei doi candidați au dus-o nu poate fi numită decît „agitată, provocatoare, un cumul de resentimente și frustrări reciproce.”  Presa, în genere, a fost de partea candidatei Clinton, s-a lăsat „păcălită” de ceea ce arătau sondajele și s-au folosit de acestea pentru a-l blama pe Trump.

rezultate-sondaje-alegeri-sua.png

Dacă vorbim despre modul în care și-au făcut cei doi candidați cunoscute obiectivele și schimbările ce vizează vitorul Americii, ei bine Trump nu s-a sfiit deloc să-și arate comportamentul pe care unii l-au etichetat „dizgrațios”. Rasist, homofob, xenofob etc. Trump a reușit să aducă națiunea de partea sa. Faptul că aceștia nu și-au exprimat liber opțiunea pe care o vor lua în considerare pe buletinul de vot, a condus la un rezultat covîrșitor pentru opozanți.

Rezultatul acestor alegeri a avut un ecou destul de mare în media, dar și pe canalele de socializare. Nu doar Ameria a „suferit” la aflarea veștii. În România, pe conturile de facebook, s-au perindat sute de mesaje printre internauții care și-au exprimat „condoleanțele” față de alegerea poporului american.

12342797_995539230507616_7577300253565481738_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s