“Tehnograţia” de specialitate…

Un guvern de tehnocraţi prezintă trei mari avantaje: miniştrii nu sunt angajaţi politic,  nu au de “onorat” o clientelă politică şi este format din specialişti care fiecare ştie ce are de făcut în domeniul în care activează.

Indiferent de culoarea acestuia – nu poate fi unul corupt iar acest lucru contează foarte mult.  Un guvern de profesionişti ar putea face în orice caz mai mult decât unul în care sunt mulţi incompetenţi.

După părerea mea, un guvern de specialişti, mai puţin implicat în viaţa politică, pentru că toate partidele politice şi-au servit interesele personale şi nu pe cele ale ţării, în ultimii  ani. Din nefericire atunci când un om dintr-un partid are bunul-simţ să se împotrivească unei legi absurde, dictate de partid, este zburat. I se fabrică o serie de acuzaţii şi este făcut knock out.

Dacă am avea înţelepciunea de a pune oameni specialişti, profesionişti fiecare în domeniul lui, la conducere, cred că ţara ar merge mult mai bine. Însă mi-e teamă că acest lucru este o utopia.

sursa foto: Ziarul Financiar

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s