Anul guvernului tehnocrat

Guvernul Dacian Cioloș a guvernat România de la 17 noiembrie 2015 până la 4 ianuarie 2017. Guvernul a fost unul apolitic, de tehnocrați și a fost învestit atît cu voturile majorității parlamentare, cît și cu cele ale opoziției. Un guvern tehnocrat înseamnă un guvern format din specialiști care nu sunt înregimentați politic, să fie manevrați de către alte partide, fiecare ministru să fie specializat pe domeniul său.

După ce Victor Ponta și-a dat demisia în luna noiembrie 2015, în urma protestelor generate de tragedia din clubul Colectiv, Klaus Iohannis l-a nominalizat la data de 15 noiembrie 2015 pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern. Dacian Cioloș fost ministru român al agriculturii și comisar șef. La 15 noiembrie Dacian Cioloș a prezentat lista miniștrilor propuși, dar două dintre persoanele nominalizate au fost retrase, Andrei Baciu pentru Ministerul Sănătății și Cristina Guseth pentru Ministerul Justiției.  Vasile Dîncu – viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Corina Șuteu – Ministrul Culturii, Raluca Alexandra Prună – Ministrul Justiției, Mircea Dumitru- Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Vlad Voiculescu – Ministrul Sănătății, Elisabeta Lipă – Ministrul Tineretului și Sportului, acestea sunt doar cîteva nume ce aparțin guvernului tehnocrat.

În cazul lui Andrei Baciu au fost multe acuze aduse, deoarece acesta nu avea studiile de rezidențiat finalizate plus că avea și poze indecente. Cristina Guseth a fost dată afară deoarece nu avea studii juridice pentru a conduce Ministerul Justiției.

guvern-tehnocrat_640x427_zpspobmxuaa

Imediat după tragedia din clubul Colectiv, toată țara a ieșit în drum strigînd că vor o schimbare și vor o schimbare și în parlament. După lungi dezbateri și certuri în parlament, Victor Ponta a demisionat din funcția de prim-ministru și urmînd ca Dacian Cioloș să-i ia locul.

Mulți români și-au dorit o schimbare, au vrut ca România să fie bine, ca cetățenii României să trăiască bine și fără griji, dar cînd a fost vorba să se mobilizeze și să meargă la vot pentru a alege ce viitor vor au cam tras chiulul. Românii spun că nu se vede nicio schimbare de cînd guvernul tehnocrat este la putere, încet încet acest guvern scade în ochii multor cetățeni deși la început guvernul tehnocrat a fost foarte cerut. Guvernul tehnocrat a avut un an și cu bune și cu rele.

Guvernul Dacian Cioloș a guvernat pînă la 4 ianuarie 2017, dar vor veni alte și alte guverne la conducere, dar care se va ține de promisiunile făcute pentru cetățenii acestei țări cred că va primi o statuie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s