Este Trump ales de ruşi?

 

Începînd cu momentul anexării Crimeei în anul 2014, Rusia a declarat război Occidentului „din priviri”. Nici atunci, nici în prezent, Europa nu a avut o reacţie impunătoare. Observînd acest lucru, ruşii au pornit o propagandă pe reţelele social-media care urmăreşte o influenţare pe termen lung a statelor. Astfel, apariţia unor grupări care destabilizează sistemele nu face altceva decît să introducă neîncredere şi suspiciune în rîndul oamenilor.

Despre anexarea Crimeei şi despre ce însemnă o poveste spusă de Vladimir Putin se poate urmări în documentarul Crimeea-întoarcerea acasă: 

Ultimele evenimente care zdruncină mapamondul, alegerile din Statele Unite ale Americii, se spune că au fost influenţate de  Putin. Conform Hotnews.ro, obiectivele Rusiei au fost subminarea încrederii publice în procesul electoral american, urmărind denigrarea fostului secretar de stat Hillary Clinton.

Preşedintele Americii, Barack Obama a cerut să se realizeze un raport de investigare a alegerilor, iar în urma finalizării lui s-a ajuns la concluzia ca Rusia a fost implicată în campania electorală.

De ce ar fi vrut Putin victoria lui Trump? Deoarece Hillary a adus critici la adresa lui Putin în decembrie 2011 şi a organizat proteste împotriva preşedintelui rus, aşadar, cinci ani mai tîrziu Putin vrea să se răzbune. Pe de altă parte, Trump l-a susţinut pe Putin în discursurile lui şi in plus a adăugat şi idei „piperate” referitoare la construirea unui zid la graniţa cu Mexicul şi expulzarea imigranţilor. Avem graniţe, ziduri, ameninţări cu expulzarea şi o afinitate subtilă pentru Rusia. Aşadar, se autoconstruieşte o imagine despre America în care aceasta nu poate fi numită lider mondial atîta timp cît denigrează, nu este un loc sigur, nu este cel mai democrat, nu este un model.

Potrivit raportului făcut public, serviciul militar rus de spionaj GRU a folosit intermediari precum WikiLeaks, DCLeaks şi Guccifer 2.0- organizaţii care publică documente care nu sunt destinate publicului, provenite de obicei, din scurgeri de informaţii ce vizau ambele părţi, dar principalul scop a fost subminarea lui Hillary Clinton. Autorii raportului (CIA, FBI şi Agenţia de Securitate Naţională) au susţinut că sistemele americane de numărare a voturilor nu au fost influenţate de aceste atacuri informaţionale.

Reacţiile din partea lui Donald Trump nu au încetat să apară. Acesta susţine pe profilul său de Twitter  că Rusia nu i-a influenţat cu nimic voturile.

capture

 

Ce se urmăreşte prin aceste atacuri cibernetice? Poate un nou război?

Kremlinul urmăreşte dezinformarea şi propaganda prin creşterea influenţei Rusiei. Acest lucru poate avea loc numai dacă adversarul este mai slab, iar spaţiile geografice sunt divizate. Cu ajutorul reţelelor de socializare a reuşit să iniţieze un nou război, poate începutul unui al Treilea Război Mondial- cel care se va baza pe fakenews şi va merge pe premisa Dezbină şi cucereşte.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s