Kremlinul, inima Moscovei

Kremlinul este inițial un complex care servește ca reședință oficială pentru Vladimir Putin și domină Piața Roșie din Moscova. Numele a fost folosit pentru a denumi conducerea de partid s de stat a Uniunii Sovietice.

Federația Rusă a devenit un subiect foarte abordat în presă, mai ales după anexare Crimeei. Inițial, această situație tensionată din Ucraina ar fi stîrnit un nou Război rece între Rusia și Occident. Astfel, mass-media occidentală, da în special cea americană a reprezentat o „maşină de propagandă”. Atît mass-media, cît și anumiți politicieni-marionetă au vrut să inducă ideea că Rusia dorește anexarea Ucrainei, pentru ca apoi să ocupe și alte țări, ceea ce nu a fost și nici nu este adevărat; iar mulți fac confuzia, sub influența trecutului, că fosta URSS este actuala Rusie. În cazul în care acest lucru ar fi fost în intenția Rusiei, am fi asistat la o intervenție simultană atît în Ucraina, cît și-n Crimeea; în schimb, Putin a ordonat trupelor sa se retragă.

În urma acestor evenimente a apărut ceea ce numim război informațional sau mediatic. În mare, acesta cuprinde acțiuni desfășurate în timp de criză care sînt îndreptate împotriva informațiilor sau sistemelor informaționale ale adversarului, cu scopul de a atinge anumite obiective, de a influența țintele adverse sau cu scopul de a atinge un grad de globalizare al mijloacelor de comunicare în masă. Astfel, informația este considerată ca fiind o armă care servește intereselor anumitor persoane sau țări.

Kremlinul investește în finanțarea organizațiilor de presă rusă, pentru a influența opinia publică din Occident, undeva la 100 de milioane de euro. În această eră a războiului informatic, regulile nu au fost bine stabilite de la început, iar din acest motiv relațiile dintre SUA și Rusia sînt foarte tensionate.

usa-russia.png

Totodată este evident cum Kremlinul încearcă să întoarcă populațiile din Europa de Vest împotriva deciziilor luate de SUA asupra Rusiei. Nu în ultimul rînd, o strategie foarte bine gîndită de Rusia , o reprezintă articolele despre aceasta și Ucraina de pe paginile de internet sau ziare din Occident cu comenetarii favorabile Kremlinului.

SUA și NATO au sancționat de multe ori financiar Rusia, au amenințat-o, au trimis trupe, avioane de luptă, armament și nave militare, iar cu toate acestea, încă îndrăznesc sa numească această operațiune ca fiind una de menținere a păcii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s