Kremlinul şi problemele Rusiei

Kremlinul este un complex fortificat al Rusiei care include palatele Kremlinului şi catedralele Kremlinului care domină Piaţa Roşie din Moscova. Complexul serveşte ca reşedinţă oficială şi ca principal loc de muncă al Preşedintelui Federaţiei Ruse. Prima piatră la baza Kremlin-ului a fost pusă în numele lui Ivan Kalita la sfârşitul anilor 1320 -1330, după ce Petru, Mitropolitul Rusiei a fost forţat să-şi mute scaunul de la Kiev la Moscova.

panorame_territory_of_moscow_kremlin

Federaţia Rusă a devenit un subiect foarte abordat în presa din toată lumea. În 2014 Rusia a provocat controverse în întreaga lumea deoarece a anexat Crimeea. Procesul a stârnit multe controverse și este considerat de către UE, G7, OSCE, NATO şi ONU drept o anexare ilegală, care a început ca urmare a intervenției Rusiei în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol, diviziuni administrative ale Ucrainei, și după ce autoritățile locale nerecunoscute și-au declarat independența față de Ucraina și au organizat un referendum, sub ocupație militară rusă, referendum nerecunoscut și considerat ilegal de guvernul de la Kiev și de comunitatea internațională.

“Republica Crimeea este considerată parte componentă a Federației Ruse începând de la semnarea acordului”, afirmă Kremlinul. Această afirmație dă de înţeles că după ce Rusia va semna acordul în data 23.04.2014, Crimeea va aparţine Rusiei. Crimeea a fost și rămâne în sufletul rușilor o parte integrantă a Rusiei.
20140302_info2

În 2016 Rusia a intrat în conflict şi cu Statele Unite ale Americii deoarece Departamentul de Stat American numeşte activităţile ruse crime de război. Congresmanul republican Lindsey Graham a declarat în capitala Letoniei, Riga, că în urma atacurilor cibernetice din campania electorală americană vor fi sancţiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia şi mai ales pe Putin individual. ‘ A sosit timpul ca Rusia să înţeleagă – destul este destul ! (…) Este ceea ce puteţi aştepta în SUA în anul 2017: un efort bipartizan în Congres de a răspunde interferenţei Rusiei în alegerile noastre, a adăugat Graham, el fiind unul dintre congresmenii care au cerut constituirea unei comisii care să investigheze acele atacuri.

„Rusia foloseşte toate capacităţile de care dispun organismele statului şi puterea sa în scopul de a promova politica sa externă în modalităţi din ce în ce mai agresive, implicând propaganda, spionajul, subversiunea şi atacurile cibernetice. Rusia face asta în întreaga Europă şi în Marea Britanie” – spunea recent pentru The Guardian Andrew Parker, Directorul General al MI5.

Kremlinul ia foarte în serios propagandă în mediul online, angajând sute de studenţi pentru a disemina perspectiva autorităţilor în privinţa diferitelor evenimente în care Rusia este implicată. Agenţia pentru Cercetarea pe Internet, o hală uriaşă situată la periferia oraşului St Petersburg, este locul în care studenţii sunt angajaţi pentru a scrie comenturi online prin care critică vestul şi laudă acţiunile Kremlinului.

16117491_1353292081388705_224613738_n

Acolo sunt integraţi 400 de angajaţi care lucrează în ture de câte 12 ore şi răspândiţi pe diferite departamente. Unele se concentrează pe completarea temelor şi finalizarea sarcinilor, altele se concentrează strict pe comentarea online, în timp ce altele dezvoltă suporturile grafice pentru reţelele sociale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s