Calamităţile naturale abordate diferit în presă faţă de realitate

Calamităţile naturale sunt schimbări cauzate de natură ale suprafeței pământului, a atmosferei, care influențează la rândul lor biosfera . Calamităţile naturale au fost întotdeauna nişte provocări pentru populaţia aflată în zonele cu potenţial. Calamităţile naturale se manifestă şi in funcţie de sezon sau probabilitate de apariţie.

Calamităţile naturale reprezintă şi ele un fapt de presă, deseori relatate în aşa fel încât în loc să informeze şi să prevină ele atacă partea emoţională a omului. În România când se întâmplă ceva legat de dezastru natural, şi nu numai, presa exagerează foarte mult în loc să spună lucrurilor pe nume. Exagerarea lucrurilor constă în rating, cu cât ştirea vine cu „Urmează”, „Ultimă oră”, „Bombă”, „Exploziv”, „Exclusiv” cu atât atrage mai mult publicul să privească, ceea ce înseamnă că se produc mai mulţi bani. Aşa se întâmplă şi când sunt inundaţii, ninsori abundente sau alte calamităţi naturale.

in1in2

in3

Calamităţile naturale sunt prezentate în acest fel şi exagerate de dragul audienţei, aceste tipuri de ştiri de obicei creează panică şi dezinformare printre telespectatori în timp ce ele ar trebuie să aibă rol de informare şi avertizare. Toate aceste lucruri pentru rating, audienţă şi de fapt bani.

În alte ţări lucrurile se spun pe nume, nu se exagerează în aşa fel ca la noi. Oricât de grave ar fi lucrurile ele trebuie spuse aşa cum sunt, nu ascunse şi nici prea exagerate. Presa străină abordează altfel calamităţile naturale şi nu este fixată doar pentru a atrage audienţa, ci prezintă lucrurile aşa cum sunt fără a crea panică în rândul oamenilor.

it1

it2

https://watchers.news/2016/12/20/flood-valencia-murcia-spain-december-2016/

http://www.aljazeera.com/news/2016/11/heavy-rain-floods-northern-italy-161125092401356.html

https://www.google.ro/search?q=calamitati+naturale&client=firefox-b-ab&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_1Ma7qNPRAhWFNJoKHYZYCAkQ_AUIBigB#tbm=isch&q=inundatii&imgrc=IDJbPEKgnv-mUM%3A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s