Filmul american s-a mutat la Casa Albă

Anul 2016 este unul caracterizat de seisme puternice. Nu doar despre cele naturale este vorba, au fost o multitudine de evenimente care au zguduit întreaga planetă. În America, furtunile au început să facă ravagii chiar din ianuarie, iar cele mai persistente au venit din cursa pentru Casa Albă. Alegerile prezidențiale din SUA au fost urmărite mai mult ca niciodată, ca un serial hollywoodian ce a cucerit milioane de curioși.
Deznodământul de pe 8 noiembrie a venit ca o mănusă de box dintr-o cutie de cadou. Surpriză mare pentru cei care credeau cu tărie că Hillary Clinton va fi în sfârșit prima femeie la cârma unui pol al lumii. Dar Fenomenul TRUMP s-a dovedit mai puterinic, deși a fost privit cu repulsie prin demersul său. Clinton a alergat dupa vedete, a mers pe variante demodate ale campaniilor electorale, în care se promit lucruri frumoase, spuse cu talent oratoric și susținute de figuri „bine-văzute”, dar oamenii s-au plictisit deja. Era și de așteptat că vor mai mult pragmatism, în condițiile în care oricum nu mai sunt mulțumiți de calitatea vieții lor. Acele declarații ale republicanului care i-a nemulțumit, i-a scos la proteste pe susținătorii democraților și a făcut vedetele să plângă, sunt de fapt niște răbufniri, demult ascunse în tăcerea multor americani zâmbăreți. Cei care se simt pierduți în propria țară l-au văzut pe radicalistul Trump ca pe o armă împotriva sistemului american. O politică care plutește undeva în nesiguranță, în timp ce alte puteri ale lumii ripostează dur. Așa cum au declarat mai mulți critici referitor la victoria radicalului, Trump a îndrăznit să spună adevăruri pe care nimeni altcineva de la Washington nu mai are curajul nici măcar sa le gândească. Această figură controversată, cunoscută în mediu de afaceri american a reușit să se diferențieze pe scena politică. A spus lucruri conravenționale, are trecutul presurat cu întâmplări indecente, în schimb s-a dovedit un afacerist bun. Iar businessul este baza Americii.Tot mai mulți oameni vor ceva palpabil, muncitorii americani asta au ales.
Astăzi Trump este oficial instalat la Casa Albă, și-a spus discursul în fața a milioane de oameni, unii care-l huiduie, alții care-i flutură omagii, până la urmă „câinii latră, caravana trece”.

Sursă video:CNN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s