Mereu pe neașteptate

De câțiva zeci de ani încoace suntem și noi, românii, în pas cu cu Occidentul. Sau așa credem. Am ieșit din comunism, am intrat în democrație și ne îndreptăm cu pași rapizi (cum altfel decat așa?!) spre a deveni ,,cea mai performantă economie din Europa” (http://www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/cum-a-ajuns-romania-cea-mai-performanta-economie-din-europa-582341)

Însă, pare că ne strică tot timpul planurile de evoluție..iarna. Și nu aia care vine în noiembrie, martie sau aprilie, ci aia normală (din decembrie, ianuarie, februarie). Trei luni mari și late de iarnă. Iar acum, cu încălzirea globală, o jumătate de iarnă e tăiată din start. Autoritățile ar trebui să fie pregătite încă de la sfîrșitul toamnei, dar nu e bai. Mai trece un an, poate se face și sport național din asta.

Din punct de vedere al pregătirii pentru iarnă, nu pare să ne diferențiem prea mult față de ce se întîmpla în comunism.Greșesc, la modul în care făceau știrile și reportajele, jurnaliștii erau foarte delicați. Nimic nu era grav, lumea era fericită cînd se făceau troieni pe stradă. Jurnaliștii relatau că lumea se trezea de dimineață  ,,împotmolită în frumos”.  Bineînțeles, ninsoarea venea tot pe neașteptate. (http://stiri.tvr.ro/impotmoliti-in-frumos-si-carnet-de-iarna-in-loc-de-breaking-news–cum-erau-prezentate-la-televizor-ninsorile-acum-48-de-ani_813324_video.html#view)

http://stiri.tvr.ro/embed.php?video_id=135051

Acum, în noul limbaj de lemn, peisajul încărcat de zăpadă capătă dimensiuni post-apocaliptice. Se instalează iadul alb, codurile roșu și galben sufocă România, copiii nu mai pot învăța , casele devin închisoari pentru adulții care doresc să se ducă la muncă, zăpada cade încontinuu, vîntul bate cu putere, gerul te îngheață pînă în măduva oaselor și autoritățile se simt neputincioase în fața urgiei.

Ne plîngem, ne întrebăm de ce încă se mai întîmplă asta și acum. Intrăm în panică, analizăm situația. Dar de ce? Cînd foarte ușor am putea să ieșim din case cu zîmbetul pe buze și să ne împotmolim în frumos…

Sursă foto: https://www.eclar.ro/s/prima-ninsoare-din-acest-sezon-la-munte-cea-mai-scazuta-temperatura-minus-un-grad-la-varful-omu/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s