Tehnocrația nu prea schimbă România.

Într-o încercare de a defini Tehnocrația vorbim despre o formă de guvernământ prin care puterea de decizie aparține tehnicienilor și oamenilor de știință, așa numiții tehnocrați.

Originea termenului vine de la punerea în aplicare a metodei științifice, o metodă pe care românii și-au dorit-o atât de aprig încât au ieșit in stradă, au scandat, au țipat, și-au impus punctul de vedere chiar dacă e foarte posibil ca majoritatea sa nu fi știut care-i ala.

După Colectiv, România s-a transformat într-o sticlă de cola în care au fost strecurate câteva bomboane mentos, era pe punctul de a exploda.

image-2015-11-18-20602519-70-protestele-colectiv

Ponta demisionează, iar Klaus Iohannis se vede nevoit să găsească un personaj care să formeze un nou guvern, alegându-l pe Dacian Cioloș. Fost ministru al agriculturii și comisar european, Cioloș prezintă o listă a miniștrilor propuși iar, pe 17 noiembrie 2015, un nou guvern era format.

Un guvern liber de orice influență, fără vreo afiliere politică, un guvern care să transforme România și să o conducă pe drumul cel bun.

E trist că a fost nevoie de o tragedie pentru ca românii să ceară o schimbare dar e și mai trist faptu că schimbarea nu s-a dovedit a fi întocmai productivă.

Deși aparent cei ce au ocupat funcțiile de miniștri în guvernul lui Cioloș erau specialiști, oameni competenți, schimbarea nu a venit sau nu a venit în forma așteptată.

S-a simplificat modul prin care plătim taxele, s-au luat noi măsuri de prevenire a votului ilegal, în sfârșit nu ne mai votează morții, a crescut numărul salariaților cu 3,5 % și totuși parcă nu ne-am schimbat.

Degeaba am ieșit în stradă, degeaba ne-am agitat ca un pește scos la mal, am reales guvernul contra căruia mii de români au scandat în Piața Universității, și mai îndrăznim să cerem schimbare.

Cioloș e primul prim-ministru care a acceptat să vorbească cu o voce a tinerilor, un reprezentat al ălora care vor să rămână în țară și caută motive să facă asta.

Prea multe nu mai sunt de zis, pentru ca le spune el, și le spune așa bine încât începi să te întrebi ce-i cu România asta??

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s