Kremlin- un război al informației

Kremlinul este un complex fortificat al Rusiei care include palatele Kremlinului şi catedralele Kremlinului care domină Piaţa Roşie din Moscova. Complexul serveşte ca reşedinţă oficială şi ca principal loc de muncă al Preşedintelui Federaţiei Ruse.

În utimul timp Rusia a devenit un subiect des abordat de mass-media, un subiect de primă pagină.

Astfel, din 2014, cînd soldații care păreau a fi ruși și care vorbeau limba rusă abia preluaseră Crimeea, aceștia erau acuzați de Vladimir Putin că nu sunt cetățenii ai Rusiei.

În 2015 Rusia a intrat în conflict și cu America, astfel au apărut noi subiecte de primă pagină.

În 2016, alegerile prezidențiale, atît din Rusia, cît și din America au fost subiecte aprige de discuție pentru mass-media.

Relațiile dintre ruși și americani au devenit din ce în ce mai tensionate. Kremlinul și-a impus regulile și aici. După ce Donald Trump a cîștigat alegerile, au apărut informații precum victoria acestora a fost doar o strategie pusă la punct de Putin, căci dpar așa acesta putea primi susținere din partea Americii.

Rusia a fost acuzată că  s-a aflat în spatele dezvăluirii mail-urilor lui Trump. Astfel apariția unor știri false, a unor poze trucate și video-uri editate apare un nou tip de război, care este purtat în era informatică. În disputa operațiunilor de război informatic ruso-american, care ar fi contribuit la victoria republicanului Donald Trump împotriva democratei Hillary Clinton, dispută care este pe cale să divizeze societatea americană și să submineze probitatea și neutralitatea politică a CIA și FBI, observarea cu calm și atenție a duelului informațional este mult mai productivă decât analizele politically correct.

Toată lumea a început să critice pe toată lumea cînd vine vorba de atacurile la sistemele informaționale ale celor mai cotroversate state din lume: Rusi și America. Moscova a început să acuze ”serviciile secrete străine” dar fără să specifice naţionalitatea. Potrivit Serviciilor ruse, atacul prevedea şi infiltrarea pe reţelele sociale si de telefoniei mobilă cu scopul de a răspândi ştiri manipulate de o presupusă ”criză a sistemului de credite şi financiar din Rusia, ca şi revocarea de licenţe a unui număr de bănci ” în scopul dezlănţuirii panicii pe Bursă”.

Atacurile informatice contra Rusiei se pare că s-au intensificat de când Washingtonul a ameninţat cu represalii pentru presupuse amestecuri ale hackerilor ruşi în computerele guvernamentale şi în acelea ale reprezentanţilor Partidului Democrat, care au dezvăluit aspecte compromiţătoare despre actualul președinte al Americii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s