Noul chip al Statelor Unite ale Americii: Trump

Campania electorală din America a reprezentat o adevărată provocare pentru alegători. În ciuda protestelor candidaților, mai exact împotriva candidatului republican Donald J. Trump, dar și a democratei Hillary Clinton, acestea au ajuns la final, iar rezultatul final pare să nemulțumească pe mulți dintre alegători.

alageri-sua-2016-465x390

Haideți să facem o trecere în revistă a câteva informații despre fiecare candidat în parte. În principiu, lupta s-a dat între candidata democrată Hillary Clinton și republicanul Donald Trump.

Hillary Clinton, fosta primă doamnă, este de profesie avocat, dar a fost și senator de New York în Senatul Statelor Unite ale Americii, venind din partea partidului democrat, în perioada 2001-2009, apoi din 2009 până în 2013 Secretar de Stat în mandatul lui Barack Obama, cu o experiență destul de vastă în sfera politică, fost senator și secretar de stat.

download

Trump este un om de afaceri, „magnat” în domeniul imobiliarelor ce deține un imperiu în domeniul imobiliarelor și al construcțiilor cu lanțuri de hoteluri, clădiri de birouri. Averea sa ridicându-se la 3,5 miliarde de dolari. De asemenea se află pe locul 156 în topul celor mai bogați oameni ai Americii și 324 din lume, potrivit Forbes.ro.

 

Campania președintelui D. Trump a avut parte de numeroase picanterii, spre deliciul publicului din opoziție. Ba mai mult declarațiile acestuia au fost destul de controversate și au stârnit antipatia publicului, acest lucru reflectându-se și în diverse publicații străine precum „The Sun”, „Time”. În octombrie 2016 a fost făcută publică o înregistrare audio din 2005 în care acesta declara că a pipăit și a sărutat mai multe femei care îi permiteau să facă acest lucru pentru că era celebru. Fapt ce a atras după sine mai multe declarații ale altor femei privind un comportament similar.

giphy

 

De partea cealaltă, președintele Barack Obama, și-a exprimat susținerea în mod oficial în această campanie, în ceea ce o privește pe candidata democrat, Hillary Clinton, îndemnând locuitorii Americii să facă ceea ce au făcut și pentru el, să o voteze. Susținerea soților Obama, a propulsat-o în fruntea clasamentelor pe Hillary Clinton.

white_house-large_trans_nvbqzqnjv4bqqvzuuqpflyliwib6ntmjwfsm8sv5nixqond2k-jcc_u

De fapt ceea ce nu se știe este faptul că până și acele scandaluri în care a fost implicat fac parte dintr-o anumită strategie. Să nu uităm de faptul că în orice campanie politică există niște scenarii bine puse la punct, la fel ca în cazul campaniilor de P.R (Public Relations). Discursul separatist al actualului președinte a fost unul din cărțile bine jucate pe parcursul acestei campanii.

În unul dintre discursurile sale, Trump, afirma că în mandatul său vor avea loc schimbări majore, înlocuirea unui regim vechi, înlăturarea grupărilor secrete, elitiste, ce fac „legea”. Aproape că m-a convins și pe mine. Atât de ferm, hotărât și sigur pe sine, propovăduindu în jurul mulțimii adunate să-l aclame și gata să-l proclame președintele Americii, o țară cu rol semnificant în jocul puterilor.

Și, ca bâlciul să fie complet, soția actualului președinte, Melania Trump, a „împrumutat” puțin speechul fostei prime doamne Michelle Obama.

giphy-1

http://edition.cnn.com/videos/politics/2016/07/19/melania-trump-michelle-obama-speech-similarities-side-by-side-sots.cnn

Cu toate acestea ziua de 20 ianuarie 2016 a fost cea în care America a îmbrăcat haina republicană. Omul de afaceri Donald Trump, ales președinte în urma scrutinului din decembrie, a depus pe data de 20 ianuarie,la prânz, ora 19:00 a României, jurământul oficial la Casa Albă.

ganduri-alegeri-america

 

Emanuela Viziteu

elena.emanuela.v@gmail.com

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s