Vocea Rusiei- Kremlin

Confundat adesea cu Moscova, sau mai grav chiar cu întreaga Rusie, Kremlinul este un centru deosebit de important şi de complex situat în inima capitalei Moskova.

Kremlinul serveşte ca rezidenţă oficială a preşedinţilor Federaţiei Ruse, fiind perceput pe plan intenaţional la fel cum este percepută şi Casa Albă din Washington, care este reşedinţă oficială a tuturor preşedinţilor americani.

kremlin-moscow

sursă foto: PaginaEuropeana.ro

Kremlin-ul investeşte anual aproximativ 100 de milioane de euro în finanţarea organizaţiilor de presă rusă din afara ţării pentru a influenţa opinia publică din Occident.

Nu este surprinzător faptul că Rusia a pus la punct cel mai mare sistem propagandist văzut vreodată, în zilele noastre războiul nu se mai poartă cu arme ci cu informații.

dqdqdqdwqdwqdwqdwqdwq

Este tot mai evident cum Kremlinul încearcă să exploateze anti-americanismul răsândit în rândul multor populaţii din Europa de Vest pentru a le întoarce împotriva deciziilor luate de guvernanţii lor, de comun acord cu SUA, pentru a sancţiona Rusia. Un bun exemplu în acest sens este Germania, unde potrivit unui sondaj Win-Gallup, 17% dintre germani percep SUA ca pe „cea mai mare ameninţare la adresa păcii în lume”.

Relațiile dintre ruși și americani au devenit din ce în ce mai tensionate. După ce Donald Trump a câștigat alegerile, au apărut informații cum că victoria acestora a fost doar o strategie pusă la punct de Putin, numai așa putând primi susținere din partea Americii.

paginaderusia2

În septembrie 2015, pe hotnews.ro, Kremlinul anunța atacul kackerilor la adresa site-ului lui Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, iar atacul ar fi avut legătură cu alegerile regionale din Rusia, din 13 septembrie 2015.


“Sistemele de aparare au functionat, desi nu a fost usor, atacul a fost destul de puternic”, a adaugat el.


 

paginaderusia

Sursă foto: paginaderusia.ro

rwfrferfefqef

La sfîrșitul anului 2016, Rusia bloca accesul utilizatorilor de internet  la LinkedIn, după ce aceasta a fost găsită „vinovată de violarea unei legi privind datele personale ale utilizatorilor” scria EvoNews.com

li-groups

În luna octombrie 2016, apare o aplicație menită să identifice sursele de manipulare din mediul online și să le izoleze. Aplicația, sub denumirea de TROLLES, ajută și la identificarea profilurilor de facebook apartinătoare trolilor, prin punerea unui semn de exclamare în dreptul fiecăruia.

Atacurile informatice contra Rusiei  s-au intensificat de când Washingtonul a ameninţat cu represalii pentru presupuse amestecuri ale hackerilor ruşi în computerele guvernamentale şi în acelea ale reprezentanţilor Partidului Democrat, care au dezvăluit aspecte compromiţătoare despre actualul președinte al Americii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s