Guvernul între schimbare și corupție

cabinetul-ciolos

Guvernul tehnocrat, sau guvernul Dacian Cioloș, a guvernat România de la 17 noiembrie 2015, după demisia lui Victor Ponta în urma protestelor, până la 4 ianujarie 2017. Pe data de 15 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe fostul ministru al agriculturii și comisar european, Dacian Cioloș, să pune bazele unui nou guvern. După ce Cioloș a prezentat lista miniștrilor propuși, a fost aprobat în Parlament.

 

 

Imediat după formarea guvernului, agențiile de presă internaționale au început să scrie despre acesta, precizând ca are la bază continuarea reformelor și combaterea corupției. Jurnaliștii britanici au ținut să mai precizeze și că acest guvern a fost înființat după demisia lui Victor Ponta, în urma tragediei de la clubul Colectiv, accident ce a avut ca urmare o serie de proteste sub sloganul „corupția ucide” și că acesta „este acuzat de fals în scrisuri și spălare de bani”.

Partidul politic ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților) a fost cel care a refuzat, încă de la început, guvernarea tehnocrată, chiar dacă mandatul său se întindea pe o perioadă de aproximativ un an de zile, după cum a precizat Klaus Iohannis, președintele României. „La un an de guvernare tehnocrată, România și-a încetinit creșterea economică, investițiile sunt la jumătate din ținta propusă și mult în urma celor realizate de guvernul din care ALDE a făcut parte. După 12 luni de guvernare așa-zis ‘tehnocrată’, rămâne evidentă implicarea lui Dacian Cioloș în campania PNL și un bilanț negru pentru România: zero fonduri europene absorbite, zero kilometri de autostradă, zero reforme în educație, zero sprijin pentru agricultori, zero spitale renovate”, susțin Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, copreședinții ALDE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

nineoclock-ro-tariceanu-ciolos-jpg-pagespeed-ce-g3_uoobmev

Deși Partidul Social Democrat împreună cu Liviu Dragnea, președintele PSD, erau destul de hotărâți în privința faptului că Cioloș nu a realizat nimic consistent, www.aktual24.ro ne prezintă o listă cu 40 de lucruri pe  care guvernul tehnocrat a reușit să le înfăptuiască.

 

Sursa foto:  www.psnews.ro,  www.antena3.ro

Sursa video: http://www.youtube.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s