Guvernul tehnocrat 1.0

Al 126-lea guvern al României, condus de Dacian Cioloș, a demonstrat că se poate face ceva în țara noastră, în ciuda măsurilor contestate de partid, dar și de opinia publică. După demisia lui Victor Ponta, în urma protestelor din noiembrie 2015, Dacian Cioloș, fost ministru al agriculturii și comisar european, a fost nominalizat de către președintele Klaus Iohannis pe data de 15 noiembrie 2015, să formeze un nou guvern.

cabinetul-ciolos
Sursă: 

http://politicalinescu.ro/guvernul-tehnocrat-este-mai-periculos-decat-cel-politic/

Incendiul din clubul Colectiv (30 octombrie 2015) a avut un impact foarte mare asupra scenei politice și anume demisia Guvernului în funcție la acea dată. Un rol important în această hotărîre a lui Victor Ponta l-au avut protestele; zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din capitală, dar și din restul orașelor, pentru a-și exprima revolta față de clasa politică, sub sloganul „Corupția ucide”. Erau vizați, așadar, prim-ministrul Victor Ponta, ministrul de interne, Gabriel Oprea şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fiind considerați principalii responsabili de tragedia din clubul Colectiv.

maxresdefault1
Sursă: 

Mai jos avem lista completă a guvernului apolitic, tehnocrat, mandatul fiind de pe 17 noiembrie 2015 pînă pe 4 ianuarie 2017.

jj

kk
Sursă: Wikipedia

Una dintre principalele realizări ale cabinetului Cioloș a fost transparența în instituțiile publice. Ce înseamnă aceasta? Toate instituţiile şi companiile statului au fost obligate să publice cheltuielile, veniturile, contractele şi toate procedurile de achiziţii pe site-urile proprii şi pe platforma transparenta-bugetara.gov.ro.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s