Kremlin decide cine stă la putere

kremlinSursă foto: paginaderusia.ro

Kremlin este “casa” șefului de stat al Rusiei, Vladimir Putin, de unde controlează tot ce se întâmplă în Rusia.

În a doua jumătate a secolului XX, Kremlin purta un război oficial pe câmpul de luptă, astăzi frontul s-a mutat pe mediul online în care propaganda predomină. O propagandă “actualizată” nefiind în concordanță cu ce se întâmpla pe vremea lui Stalin, când acesta încerca să convingă populația de o anumită idee. Acum propaganda urmărește crearea unei stări de confuzie și de distragere a atenție.

Distribuirea de știri și imagini false, manipularea și dezinformarea publicului și a Europei sunt doar câteva dintre “atribuțiile” Kremlinului. Rivalii lui Trump au fost victimele acestor știri false în urma atacurilor de către hackeri. Astfel s-au creat controverse după câștigarea alegerilor de către acesta, spunându-se că a câștigat printr-o strategie pusă la cale de Putin.

2015_03_27_vlad_rsz_crp

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Următoarea pe listă este Angela Merkel care a devenit ulterior ținta știrilor false, aceasta comunicând într-o conferință de presă faptul că internetul manipulează opinia publică.

“Astăzi avem ştiri false, troli – lucruri care se regenerează automat, întărind opiniile cu algoritmi specifici şi trebuie să învăţăm să ne ocupăm de ele” a declarat Angela Merkel.

download

Sursă foto: 7est.ro

Avertizarea pe care a făcut-o era absolut necesară, având în vedere înscrierea pentru al 4-lea mandat de cancelar ar Germaniei. După ce știrile false au influențat alegerile din SUA, amenințarea către Angela Merkel este una evidentă.

Facebook și Google încearcă să se ocupe de probleme hackerilor și a știrilor false…însă chiar vor reuși să facă față Kremlinului?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s