Manipularea Kremlinului

Kremlin este un complex fortificat care include palatele Kremlinului, care domină Piața Roșie din Moscova. Complexul servește ca reședință oficială și ca principal loc de muncă al președintelui Federației Ruse.

Kremlinul chiar dacă are lucruri frumoase și pare bună, ea însă nu este așa. Multe lucrui urîte se petrec acolo. Nu degeaba se spune că din Rusia pleacă toate relele și necazurile ce se abat asupra multor țări. Iată că și de data aceasta, Kremlinul este acuzat că oferă informații greșite despre anumite lucruri. Un exemplu recent ar fi chiar președintele Americii, Donald Trump. Surse citate de CNN arată că președintele Donald Trump ar fi cîștigat printr-o strategie pusă la punct de către președintele rus, crezînd că Trump l-ar putea ajuta în diferite situații.

Propaganda își face prezența și în Republica Moldova, unde Igor Dodon a fost susținut de către Sputnik la alegerile ce au avut loc anul trecut. Cercetătorul Christopher Paul remarcă patru caracteristici esențiale ale noului model de propagandă rusă.

1.JPG
Sursă: digi24.ro

Rusia nu mai poartă un razboi în adevăratul sens al cuvîntului, poartă un razboi informațional, hotnews.ro anunța în 2015 atacul hackerilor la adresa președintelui Vladimir Putin, bineînțeles că atacul se învîrte în jurul alegerilor. Rusia încearcă să manipuleze informațiile de pe internet cu ajutorul unor așa numiți, troli. Acești troli postează 24 de ore din 24 cu diferite comentarii în favoarea Rusie. Cei de la NATO au identificat cinci troli: „trolii care dau vina pentru tot pe conspirația SUA”, „bikini-trolii ( fotografii ale unor femei care cer cu amabilitate să-ți reconsideri opiniile)”, „trolii agresivi – care încearcă să te dea afară de pe internet”, ”trolul de Wikipedia – care încearcă să editeze blog-uri și pagini web favorabil Rusiei)”, „trolul cu atașamente – care postează în mod constant link-uri interminabile către articole și clipuri video de pe platformele de știri din Rusia”.

Capture.JPG
Sursă: europalibera.org

Hotnews.ro descrie fiecare pas al trolilor si explică cum acționează ei pe internet. Rușii joacă foarte dur atunci cînd vine vorba de manipulare și de atacurile de orice fel. Știrile false sunt la ordinea zile pentru ei.

hacker.jpg

Greu de crezut dacă Rusia se va opri din a mai face asemenea lucruri, ei se consideră cei mai puternici și cred că pot să facă ce vor. Ei doresc să nu mai aibă relațiile așa strînse cu Occidentul, de aceea și comportamentul pe care îl au.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s