Anul tehnocraţilor

 

Tehnocraţii sunt oameni specializaţi pe un anumit domeniu şi au ca scop realizarea meseriei într-un mod corect şi cinstit.

Bineînteles că la fel ca orice meserie, aici pot apărea tot felul de conflicte de interes care pot degenera şi încetini buna funcţionare. Aşa cum bine ştim, guvernul de tehnocraţi a apărut în urma incidentului de la Colectiv care a generat proteste şi s-a dorit o nouă  schimbare.

Chiar la începutul anului 2016, preşedintele Iohannis, alături de guvernul de tehnocrați condus de Dacian Cioloș, de profesie inginer agronom au ajuns la conducerea ţării. Dacian Cioloş a fost prim-minstru al României din noiembrie 2015 pană la 4 ianuarie 2017, când în locul său a venit Sorin Grindeanu.

Tinerii şi-au pus speranţele în acest guvern care a fost înlăturat de la un an de la înfiinţarea lui în România. PSD-ul a venit acum la putere şi deşi a ieşit detaşat câştigător, primele schimbări aduse acestei ţări nu au fost cele dorite. Aşa au apărut şi noile proteste legate de graţierea deţinuţilor.

Concluziile şi diferenţele din urma guvernului de tehnocraţi au subliniat faptul că Dacian Cioloş şi guvernul său nu au avut suficient timp pentru a demonstra poporului nostru ce schimbări mai puteau fi implementate în România.Acesta nu a avut suficient timp pentru a înlătura problemele existente şi în acelaşi timp, punerea în funcţiune a guvernului de tehnocraţi aşa cum s-a dorit.

Revenind, un guvern format din tehnocrați este construit de specialiști din alte domenii, altele decât politica. Deşi în acea perioadă, în urma incidentului de la Colectiv şi a protestelor în masă, Dacian Ciolos a fost primit cu laude deoarece se dorea o schimbare în Romania iar el a fost văzut în ochii noştri ca un om gata să cureţe şi să repare ce alţii au stricat, lumea a fost puţin reticientă din cauza acestei schimbări care părea prea diferită faţă de ce am avut înainte dar în scurt timp au apărut şi primele rezultate.

În urma acestui guvern de tehnocraţi, s-a putut observa faptul că nu s-au ascuns şi transparenţa alături de răspundere au ocupat un loc important în modul acestora de a lucra.Guvernul a crescut salariile, s-au creat schimbări în sănătate și economie și s-a reduc birocrația.

Faţă de alegerile din 11 decembrie 2016 cunoaştem un lucru major, cel că acest guvern condus de Dacian Cioloş a primit vot majoritar din partea tineretului şi cei care au dorit o nouă  metoda de guvernare.

 

 

Sursa foto 1 (www.romaniacurata.ro)

Sursa foto 2 (www.aktual.ro )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s