Guvernul tehnocrat,hai că se poate!

dacian_ciolos_experiment_69858800

Tehnocrația este o mișcare guvernamentală în care puterea de decizie aparține persoanelor cu o bază de cunoștințe tehnologice fără afinități politice. Oameni de știință, ingineri, tehnicieni sau experți în orice alt domeniu sunt aduși laolaltă și creează ansamblul și fundamentul unui Guvern.  Tehnocrația, în acest sens al cuvântului (un întreg guvern pus în mișcare sub aspecte pur tehnice și șttințifice) este în mare măsură ipotetic.

Guvernul tehnocrat a apărut în România ca urmare a incendiului Colectiv din 30 Octombrie 2015, care a dus la căderea Guvernului Victor Ponta și implementarea unui noi tip de Guvern-experimental tehnocrat, cu un mandat de 1 an. Prim-ministrul a fost numit Dacian Cioloș, fost ministru și comisar european pentru agricultură, în ziua de 10 noiembrie 2015, la șase zile după demisia premierului Victor Ponta. Anunțarea cabinetului a avut loc pe 15 noiembrie 2015.

Dacian Cioloș a avut o frumoasă ascensiune în carieră de-a lungul timpului, arătând profesionalism și dezinteres față de abuz de putere sau corupție.se
“Expert în domeniul pentru care a fost desemnat, Cioloş i-a încântat pe europarlamentari spunându-le ce vroiau să audă, şi anume că Parlamentul va avea mai multe puteri, ca urmare a  Tratatului de la Lisabona şi că are nevoie de mai mulţi bani pentru agricultură. Audierea s-a încheiat cu aplauze puternice din partea europarlamentarilor”, scrie autorul articolului din Financial Times despre prestaţia din 15 ianuarie a lui Cioloş, potrivit evz.ro

627x0

Guvernul tehnocrat a încercat să urnească România pe un nou drum, o cale a transparenței între popor și sus-pușii țării și a căutat să diminueze distanța dintre oameni și guvernare. Un guvern discret comparat cu cel al lui Ponta sau Boc, care într-un an a reușit să facă mai mult decât am sperat, mai ales la nivel de mentalitate. Cel mai important lucru a fost încrederea pe care poporul roman o recapătă încet în forțele proprii, stima de sine și sentimentul perpetuu de inferioritate care a adus România în stadiul inerției totale începe să se scuture. Românii își apără drepturile din ce în ce mai des în stradă și au înțeles că nu prin violență vor găși soluții ci prin rezistența față de corupție și ilegalități.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s