Iarna îi grea omătu îi mare, unde sunt autoritatile oare?

antena3.ro.jpg

 

 

Nimic nou ! Aşa cum ştim, iarna aduce cu ea pe lângă bucuria sărbătorilor şi probleme cauzate de ninsorile abundente, formarea poleiului şi ger.Nimic neobişnuit, până deschidem televizorul şi observăm conform atenţionărilor din media că nu există şanse de a părăsi judeţul, nu avem posibilitatea de a merge pe anumite drumuri care sunt închise sau blocate, nu putem ieşi din casă deoarece zapada şi gerul provoacă sute de accidente. Totul este interzis , atenţionări peste antenţionări, dar totuşi iarnă a mai fost.

Iar ce s-a năspustit în aceasta iarnă peste ţară nu este nimic în comparaţie cu ce era pe vremea comunismului. Totuşi, deşi programul de iarna nu s-a dat pe cel de vară, Romania tot nu a fost pregatită. De unde aveau să stie că urmează să ningă atât de tare ?

Se pare că s-a instalat „ iadul alb”alături de codurile roșu și galben care sufocă România mai ceva ca beculeţele din brad.

Totuşi, dacă observăm că situaţia este exagerată, de ce mai urmărim ştirile de pe aceste posturi de televiziune

rtv-net

Simplu! Asta  ni se dă si asa ne-am învăţat să fim informaţi, într-un mod eronat din punct de vedere al credibilităţii si calităţii informării. Ne-am obişnuit cu ştiri duse până la extrem şi pline de hiperbole care mai de care.Totul ca să atragă în primul rând, sâ dramatizeze mai mult decât e permis sau necesar. Cu toţii ştim şi suntem obişnuiţi să fim anunţaţi de cutremure după producerea acestora şi instruiţi pentru aceasta calamitate timp de o saptamână după producerea acestuia.

În România, exagerarea evenimentelor produse de natură reprezintă un viciu şi cred ca v-om scăpa cu greu de el.

Să ne pregătim, urmează inundaţiile !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s