#REZIST©

1.png

 Dacă aș fi abordat subiectul amplelor manifestări privitoare la contestarea ordonanțelor de urgență care vizau dezincriminarea unor fapte penale, care s-au desfășurat în Piața Victoriei în perioada ianuarie – februarie 2017 în timp real, probabil că aș fi oscilat între modelul revoluționar, implicat, în care s-au exprimat o imensă masă de cetățeni precum și unii jurnaliști (dintre care unii aud că au fost concediați, ca Malin Bot de la România liberă)  și atitudinea nepotrivită a liderilor PSD și jurnaliștilor congruenți, chemători la pace socială, acord, armonie, înțelegere.

Oarecum detașat, dar și afectat de relaxarea surprinzătoare a atitudinilor dintre promotorii acestor ordonanțe de urgență și contestatarii din piață, încerc să înțeleg ce se întîmplă si de ce nu mai contestă nimeni nimic?

De ce, dintr-o dată, după o întîlnire ne-popularizată a Președintelui cu unii lideri europeni și unele semnale formale ale Ambasadei SUA de tipul întîlnirii cu Sevil Shhaideh, Tăriceanu etc. și-a schimbat discursul și comportamentul ajungînd la a ieși din spațiul oficial de acceptare a noilor miniștri din guvernul Grindeanu după președinții Camerei deputaților, Senatului și Primului Ministru? La prima numire îi lăsase cu ochii în soarele reflectoarelor jurnaliștilor…

Dar să ne întoarcem la manifestații…

Simbolul cel mai penetrant, #REZIST, cu grafica menționată în titlu este, înțeleg, creația Luminiței Dejeu.

”OFICIAL! De astazi, este marca nationala inregistrata pentru 8 clase de protectie. Am inregistrat personal la OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, expresia #REZIST cat si un logo. Pe modelul PODEMOS din Spania, zilele urmatoare, avocații vor depăși ăsta a fost furat. une la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a noului partid #REZIST cu logo-ul aferent. Si nu ma opresc aici!” Iulian Uță, are ziarul Profit din Curtea de Argeș.

Pentru modificarea percepției minimale la nivelul / sau dincolo de limitele care să poată induce un alt fel de a gîndi revoluționar, trebuie să identificăm ce ne place și ce ni se inoculează că ne place.

Dar cui folosește?

Folosim pancarte. E bine. Dar dacă autorii pancartelor cer drepturi de autor? Oprim cartea care le adună, ca editura Curtea veche?

Totuși, ascultam la televizor semnalarea epuizării în SUA a cărții 1984, iar pe internet citesc că editura Penguin a retipărit 75.000 de exemplare ale romanului clasic de George Orwell 1984, ca răspuns la valul uriaş de cereri după învestirea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite.

sursă foto: http://www.ataclapersoana.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s