Istoria se poate repeta oricînd

Data de 18 ianuarie 2017 rămîne în istoria țării și marchează începutul unor reacții ale poporului, în urma deciziei de grațiere și modificare a Codului Penal prin dezincriminarea abuzului în serviciu, din partea guvernului  proaspăt instalat.

Dacă în prima zi au ieșit în stradă aproximativ 5 000 de oameni, în următoarele zile manifestările au luat amploare, mai ales că Ministrul de Justiție Florin Iordache anunțase publicarea ordonanțelor în Monitorul Oficial, pe 31 ianuarie la ora 24:00.

Chiar dacă a fost anunțată abrogarea OUG 13, 5 februarie a fost ziua în care peste 500 000 de manifestanți și-au făcut simțită prezența pe străzile orașelor din România. Toate aceste ieșiri au transmis un sentiment de unire, de mobilizare. Nici măcar gerul de afară nu a stat în calea poporului pentru a-și exprima nemulțumirea.

prostest1

Instituțiile media din străinătate, precum BBC, Associated Press, The New York Times, CNN, Euronews dar și în țări precum Rusia, China, Spania, Italia au fost transmise în timp real informații referitoare la starea protestelor din țară. Pagina de facebook a BBC a înregistrat atunci 2,8 miloane de vizualizări în urma unor filmulețe din mijlocul protestelor.

protest.58a3rjdl2o

Simbolul  #REZIST,  inițiat de Luminița Dejeu a fost răspîndit cu ușurință în online.

”OFICIAL! De astazi, este marca nationala inregistrata pentru 8 clase de protectie. Am inregistrat personal la OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, expresia #REZIST cat si un logo. Pe modelul PODEMOS din Spania, zilele urmatoare, avocații vor depăși ăsta a fost furat. une la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a noului partid #REZIST cu logo-ul aferent. Si nu ma opresc aici!”.

Membrii Grupurilor de Facebook #Rezistenta, 600000 pentru România și Corupţia Ucide, la care se adaugă alte grupuri la nivel național, anunță că vor continua protestele, alături de ceilalţi cetăţeni care protestează, în ciuda încercărilor de intimidare din ultimele zile”, scrie în debutul unui manifest postat pe pagina Corupţia Ucide.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s