“Ne jucăm de-a balena”

În ultima perioada am fost intoxicați de balene albastre, atât de multe publicații ne-au prezentat articole “documentate” încât noi le-am servit ca atare.
Se pare că nu tot ce se scrie sau vehiculează este şi adevărat.
Grupuri care promovează suicidul există, sunt o certitudine, inclusiv grupul Balena albastră există.
Doar că nu s-a putut demonstra că actele de suicid din Rusia sunt legate de acest joc. Informaţia a plecat de la un site care și-a dorit să lanseze o știre bombă.
Practic autorul acelui articol a legat sinuciderile din Rusia de faptul că utilizatorii erau toți de pe VK.com, e normal, VK.com este facebook-ul rusesc.
Ca să fie și mai credibili, au găsit ei 8 sinucigași care făceau parte dintr-un grup anume, de aici s-a nascut legenda acestei povești.

În timp ce alte publicații au făcut săpături reale și au dezmințit legăturile, presa noastră le-a servit ca atare. Mai mult, ziarul Adevărul susține sus și tare că totul e real și că un autor de al lor a testat jocul.

Este cert că suntem expuși la o lume periculoasă pe internet, este foarte adevărat că există tot felul de ciudați și ar trebui să învățăm să ne protejăm.
Este foarte adevărat că, copii își caută alinarea pe internet atunci când nu găsesc înțelegere în familie, tot la fel de adevărat este că unii se sinucid.

Tot pe acest caz, un raport arată că mare parte din cazurile suicidale din Rusia sunt de natură domestică, ceartă în familie, bătăi, familii dezorganizate, etc. Aici este cheia, dacă puștiul tău își găsește alinarea în grupuri sinistre, probabil tu ca părinte ești cel vinovat.

De ce zic că este real dar totuși acuz presa noastră că nu a săpat mai mult?
Pentru că s-a tot scris cum că nimeni nu se putea retrage, că dacă încercai să te retragi, îți era amenințată familia. Greșit, acolo se duceau de bună voie, își căutau moartea copii vulnerabili (din motivele enumerate mai sus) iar administratorul ciudat, îi ajuta cu asta.

Acum, Balena Albastră chiar face victime în România, nu s-a sinucis nimeni, doar că niște deștepți au clonat contul de facebook a unui tânăr și a promovat pe acel cont mitul jocului.

sursa foto: IQool.comScreenshot_28

Concluzia este că mereu copii vor să facă lucruri teribiliste, mereu! Ca părinte trebuie să îl observi, dacă acei copii s-au automutilat, cum naiba nu i-a observat nimeni?
Tânărul care a creat balena, a mai avut și alte grupuri. Deci, pericolul internetului există și va mai exista, la fel cum era și când părinții ne spuneau să nu vorbim cu străinii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s