#fakenews

Jocul balena albastră a fost subiectul principal al mass mediei în lună martie. Peste tot apăreau articole cum să nu accesezi acel joc, cum să te fereşti de el dar şi cazuri în care copii au murit după ce au jucat, unele ştiri erau adevărate altele  nu.

Balena Albastră a apărut prima dată pe reţeaua de socializare Vokontakte. Despre acest joc s-a aflat de pe site-ul Novaya Gazeta, care relatează într-un articol că aproximativ 130 de adolescenţi s-au sinucis jucând “Balena Albastră” pe reţeaua de socializare rusă, VKontakte, un fel de Facebook, dar în varianta rusească. Jucătorii erau nevoiţi să rezolve 50 de cerinţe în 50 de zile. Jucătorilor li se cerea să îşi facă anumite tăieturi pe mână, să asculte fel şi fel de melodii triste la o bucată de noapte, să mimeze moartea, să se uite la filme horror, să se arunce de pe pod etc. Când unu dintre jucători dorea să renunţe la joc începeau ameninţările cu moartea.

Potrivit autorităților ruse, în spatele acestui joc este Filip Budeikin, care a declarat pentru presă că „victimele au murit fericite. Le-am dat ceea ce nu aveau în viața reală: căldură înțelegere, conexiune”.

balena-albastra-marturia-incredibila-a-unei-romance-care-a-vrut-sa-intre-in-joc-mi-a-zis-sa-mi-iau-sicriu-ca-o-sa-mi-vad-familia-moarta-daca-nu-fac-ce-mi-zice-el-226325

„Eu sunt balena ta personală. Vei primi 50 de sarcini timp de 50 de zile. Eu te voi ajuta să duci jocul până la capăt. Ultima zi este cea în care în care te sinucizi și jocul se termină. Nu există cale de întoarcere. Dacă mori, tu câștigi. Dacă nu, atunci te voi ajuta să faci asta. Ești pregătit?”

În România acest subiect a luat avânt şi aşa au început şi ştirile false. Una dintre ştiri care a facut legătură cu acest joc a fost un caz în care cinci  elevi de la Școala Gimnazială „Veronica Micle” din Bucium au ajuns la spital după ce și-au ținut respirația. După acest subiect presa a început să trateze în diferite moduri posibile ştirea. Cinci copii asfixiați la o școală după ce au jucat Balena Albastră (Libertatea.ro), „Balena Albastră” | Jocul sinistru care a trimis la terapie intensivă cinci copii din Iaşi (Digi24.ro).

zdi

După  mai multe investigaţii şi declaraţii doctorii care i-au investigat pe acei elevi şi au negat legătura cazului cu jocul Balena Albastră.

k

 

Surse foto:

http://www.adevarul.ro

http://www.ziaruldeiasi.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s