O Europă mai unită

Emmanuel Macron a devenit cel mai tânăr președinte al țării. Acesta are o viziune de integrare europeană, de aprofundare a relațiilor Franței cu ceilalți membrii ai Uniunii Europene, contrar cu Marine Le Pen care dorea ieșirea Franței din Uniunea Europeană.

Victoria lui Macron aduce un sentiment de eliberare și pentru alte state europene. Ieșirea Franței din UE ar fi dus la destabilizarea acesteia mai ales că Marea Britanie și-a expus deja dorința de a părăsi această uniune economică și politică.

După ce a câștigat prima rundă a alegerilor, Macron a fost acuzat că se comportă ca și când este președintele țării. În seara alegerilor când victoria a fost deja anunțată, Macron a declarat: „Voi depune eforturi pentru a recrea legătura dintre Europa și poparele sale, între Europa și cetățeni”.

Răspunsul marilor lideri:

Deși inițial Donald Trump a spus înainte de primul tur al alegerilor că Marine Le Pen ar fi unul dintre cei mai puternici candidați,  acesta l-a felicitat pe Macron pe contul său de Twitter.

Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, de asemenea l-a felicitat pe Macron.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a scris pe contul personal de Twitter că este bucuros că Franța a ales un viitor pro Europa.

Pe de altă parte, Nigel Farage, fostul lider al partidului britanic anti- UE a scris pe Twitter că președintele ales va fi marioneta lui Junckert.
Președintele rus, Vladimir Putin a declarat într-un mesaj publicat de Kremlin: „Cetățenii francezi v-au acordat încrederea pentru a conduce țara într-o perioadă dificilă pentru Europa și pentru întreaga comunitate internațională. În aceste condiții, este deosebit de important să depășim împreună neîncrederea reciprocă și să ne unim forțele pentru a asigura stabilitatea și securitatea internațională”

Sursă foto: Telegraph.uk

Ce vrea să facă noul președinte

  • Unificarea sistemului de pensii
  • Reducerea șomajului la 7% până la sfârșitul perioadei sale potențiale de cinci ani, de la aproximativ 10% în prezent
  • Crearea unui plan de investiții de 50 de miliarde de euro.
  • Reducerea impozitului pe profit de la 33% la 25%
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s