Un început cu ghinion pentru România

În luna ianuarie 2017 guvernul condus de Sorin Grindeanu, PSD – ALDE, a pus o țară întreagă în alertă cînd s-a propus grațierea și modificarea codului Penal. Nu a durat mult și toată țara era în stradă strigînd lozinci împotriva guvernului PSD – ALDE.

Motivele pentru care toată lumea era revoltată și voiau ca cei din PSD – ALDE să demisioneze sunt: punerea în aplicare a deciziilor Curții Constituționale și supraaglomerarea închisorilor. Ministrul justiției Florin Iordache a anunțat într-o conferință de presă pe data de 24 ianuarie adoptarea de către guvern a unui proiect de lege privind grațierea și unul provind modificarea legii 254/2013 ce privește executarea pedepselor , dar și ordonanța de urgență 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

În seara de 18 ianuarie au fost în stradă în jur de 5.000 de oameni, în seara de 22 ianuarie au protestat doar în București aproximativ 30.000 de oameni, printre aceștia s-a aflat și președintele Klaus Iohannis, acesta a declarat că „o gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slabească statul de drept, or așa ceva nu se poate admite.” Tot în seara de 22 ianuarie peste 5.000 de omeni s-au strîns și în Cluj – Napoca, 4.000 au fost și în Timișoara. Alături de români au fost și cei plecați în străinătate cum ar fi cei care sunt în Copenhaga, Paris sau Londra.

rezist

Potrivit celor de la Digi24, în seara de 29 ianuarie în toată țara s-au strîns peste 90.000 de oameni, pe 30 ianuarie a avut loc o dezbatere publică în legătură cu proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și pentru modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală. Pe 31 ianuarie, Florin Iordache a anunțat la ora 12 noaptea că a fost adoptată prin ordonanță de urgență modificarea codurilor penale, dar a fost adoptat și proiectul grațierii unor pedepse. În acea seară în jur de 15.000 mii de oameni au ieșit în stradă pentru a striga că vor demisia lui Florin Iordache. S-au strîns oameni în stradă și în celelalte orașe precum Cluj – Napoca, Iași, Timișoara ș.a.

De pe 1 februarie pînă pe 12 februarie au continuat protestele cu un număr foarte mare de oameni în stradă, alături de cetățeni au fost si cîteva vedete Tudor Chirilă, Inna sau Smiley. Protestele au continuat sub hastag-ul #rezist.

Nu a durat mult și presa internațională a scris despre protestele din România, cei de la Le Figaro (Franța), cei de la Deutsche Welle (Germania) chiar și cei de peste ocean au scris, cum ar fi cei de la The Washington Post (U.S.)

Cetățenii din România sunt dispuși să facă orice pentru o țară mai bună și pentru o conducere a țării foarte bună.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s