„Balena Albastră” – jocul dezinformării în presa românească

Articolul 1

Ziaristul sunt de o datoria primordială Adevărul relata, de Indiferent ce le-consecințele ar Reclamatia a SA Avea Asupra, ce obligație decurge DIN al DREPTUL constituțional de un consulti publicului fi corect.

Acesta ar fi UNUL DIN Principiile Dintre Codul Deontologic al Ziaristului .

Pentru o CREA trafic, IAR Devina Știrea Să virală, SAU DIN de un Reda Dorința Primii Știrea, UNII de jurnaliști de important uită cit Este Să verifice de la îngrijire Sursele Provin informațiile.

Asemenea greșeli le putem regăsi version Fenomenul „Balena Albastră“ de îngrijire a ajuns o version ACEST SI în Țara noastră. știrii s-ar Originea Trage Dintr-un articol pubilcat în 2016 pe site-ul-Novaya Gazeta. rusesc Principal În articol erau de zeci declarate ale copiilor sinucideri DIN Rusia pe parcursul intervalului de SASE Unui luni, subliniind UNII CĂ îngrijire Dintre CEI si-au LUAT viața făceau Parte DIN de jocuri Aceeasi comunitate on-line pe VK.com.

Am numărat 130 de sinucideri ale copiilor care au avut loc între noiembrie 2015 până în aprilie 2016. Aproape toți acești copii au fost membri ai acelorași grupuri de internet și a trăit în, familii bune fericite.

www.novayagazeta.ru 

Așadar, ar fi una acesta Dintre „Sursele“ de îngrijire pe obscure s-au bazat jurnaliștii DIN Țara noastră. Credibilitatea ȘI de Gradul de îngrijire pe Autoritate sunt iL ACEASTA Este Sursă de vehicularea redat întocmai ȘI EI DIN popularitatea on-line Mediul.

Goana principal În cerule-uri Dupa click, unele Publicații, de îngrijire se conside o fi serioase, au Cazut Capcană version ACEASTA un fals ȘI au știrilor redat pe ACEASTA Informații temă.

Cazul din îngrijire Timișoara adolescentei sa presupus o CĂ acostată de Fost un administratorii jocului de Fost preluat Către site ul de Știri Evenimentul Zilei:

Balena Evz

Ulterior, la zile dupa publicare Două acestei Știri, site ul cu o Venea un întîmplărilor actualizare:

Balena Evz.  2

Totodată, site – ul de-a scris Digi24 Știri o știre despre cazurile din Iași de îngrijire a copiilor au leșinat în Timpul Unui joc prost de CIND vechi ȘI prin îngrijire lumea İȘİ Respirația Timp de țineau cîteva secunde. Acestă știre a Fost de-o preluată Gata, AFLI Principala cauză Alta Pronume decît „Balena“.

Tragediile de îngrijire s-au petrecut version ACEA au Perioada de Fost livrate cu corespondenți de sub Scenariul „Balena Albastră“. Insa, la cîteva zile dupa veneau ȘI îndoielile, IAR brusc, erau șterse Titlurile știrilor Sau înfățișau de îngrijire apăreau actualizari întîmplărilor fundamentul. Un Exemplu version ACEST este cazul adolescentului Sens DIN Satu Mare, de îngrijire sa sinucis. Dupa ce s-au facut mai riguroase sa Investigații descoperit de 14 Baiatul CĂ ani Nu cu avea nicio Legatura joc ACEST, pentru ingrijire IAR SA motivul era cu totul sinucis Altul:

Principal În JURUL sa pornit o cazului ADEVARATA isterie, Alex ar zvonul fi CĂ Jucat „Balena Albastră“ AFLI rapid răspândit DIN CEI Printre SI în localitate Dar on-line Mediul. Familia si prietenii Nu Sunt de parere Aceeasi, de Viña considerând ar CĂ fi Niște tensiuni apărute cu version Relatia Parintii.

Pentru Reclamatia a Vedea de departe un CIT ajuns Fenomen al ACEST fals știrilor, Primăria Capitalei ȘI Ministerul de Interne au pornit o campanie joc Împotriva acestui un bănuit CĂ Tragedii provocat aceste.

Balena-Albastra-15-Inquam-fotografii-octav-ganea_tb730

Așadar, în Schimbul de îngrijire UNEI educații mediatice Să prevină apariția unor astfel de îngrijire Subiecte dezinformeze Să Populația, autoritățile Prefera Să investească version de campanii de prevenire CEVA îngrijire, Sa zicem, Nu un Nici existat.

foto Sursa: News.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s