Conflictul din Ucraina pare că nu va avea un sfârșit prea curând

În încercarea de a deveni o republică democratică în adevăratul sens al cuvântului, de la independența obținută în 1991, Ucraina se confruntă cu o problemă care își are rădăcinile în anul 2013.

Sursa foto: mediartv1

În urma unei decizii prin care a fost suspendat acordul de asociere cu Uniunea Europeană, o parte din populație, peste 2000 de oameni au protestat pașnic în Piața Independenței din Kiev. Aceștia nu erau de acord cu această decizie.

Imagini pentru eu and ukraine

Sursa foto: akel.org.cy

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici a propus ca o soluție, apropierea față de Rusia susținând că statul va avea aceleași beneficii ca în cazul aderării la Uniunea Europeană.

Pe 21 februarie 2014, Viktor Ianukovici a fost demis din funcție datorită unor revolte izbucnite la Kiev. Acestea au fost determinate de scoaterea în afara legii a utilizării limbilor care aparțin minorităților de pe teritoriul Ucrainei. Ulterior, Oleksandr Valentinovici Turcinov a preluat funcția de președinte.

Imagini pentru Oleksandr Valentinovici Turcinov

Foto Oleksandr Valentinovici Turcinov

Sursa foto: dcnews.ro

Revoltele au continuat, iar în acest conflict Armata Rusă s-a implicat, în special în Estul și Sudul Ucrainei, în regiunile Donețk și Luhansk și cu preponderență în zona Crimeei.

Imagini pentru lupre ucraina

Sursa foto: cugetliber.ro

Președintele ales în funcție a specificat faptul că dorește ca trupele ruse să se retragă de pe teritoriul Ucrainei, iar în caz contrar, va proceda ca în cazul unui atac terorist. Cu toate acestea, trupele au rămas, iar acum populație e împărțită în două, pro-Rusia și, respectiv, pro-Europa.

Conflictul a degenerat și astăzi încă au loc lupte între ucrainieni și separatiștii pro-ruși.

Imagini pentru lupte ucraina vs rusia

Sursa foto: timpul.md

Vladimir Putin, Președintele Rusiei neagă cu vehemență implicarea în acest conflict datorită altor motive decât cel de a media problema. În același timp, interesele statului sunt destul de evidente, cu câțiva ani în urmă, Vladimir Putin a declarat chiar că Crimeea aparține Rusiei. Acest lucru este susținut de faptul că chiar după alegerea noului președinte, un comando pro-rus a preluat controlul în Parlamentul Crimeei, zona fiind ocupată de separatiști pro-ruși.

Imagini pentru lupte ucraina vs rusia

Sursa foto: foaienationala.ro

Mass-media joacă un rol extrem de important în relatarea evenimentelor care au loc în acea zonă. Se pare că de la izbucnirea conflictului, cu trecerea timpului, și până astăzi, știrile legate de acest eveniment sunt din ce în ce mai rare. Putem spune că este vorba despre pericolul care există în zonă sau putem spune că ultimele evenimente teroriste au luat fața evenimentelor din Crimeea, însă nu putem avea o certitudine a vreunui crez dintre cele două.

Imagini pentru lupte ucraina vs rusia

Sursa foto: mediafax.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s