Tânărul bancher în cursa pentru președinție

Alegerile de anul acesta din Franța au adus o nouă turnură politicii franceze, asta datorită noului dar și tânărului președinte ales Emmanuel Macron.

În primul tur al alegerilor au fost înscriși 11 candidați, care mai de care cu experiență pe scena politică, însă  doar trei dintre aceștia au reușit să se califice pentru cel de-al doilea tur, și anume Emmanuela Macron cu un punctaj de 23,75%,  Marine Le Penne cu 21,53% și Francois Fillon cu 19,91%. 61881042

„Eu cred ca Macron a avut intuitia, tocmai pentru ca venea din afara vietii politice traditionale, ca partidele de guvernamant si-au creat propriile slabiciuni, si-au pierdut propria activitate, erau, potrivit unei vorbe vechi, obosite, imbatranite”, a declarat François Holland.

Conform Agence France Press(AFP), proiectul de guvernare al noului președinte ales Emmanuel Macron vizează reformarea școlii, modernizarea economiei, securitatea, dar și o strategie internațională și moralizatoare a vieții publice.

Cine este tânărul Emmanuel Macron?

Candidatul mișcării „En marche!” este absolvent al Școlii Naționale de Administrație unde a studiat științe politice. El a fost propulsat în politică de fostul președinte Francois Hollande, în al cărui mandat a ocupat funcția de consilier de economie, dar și ministru al Economiei în perioada 2014-2016.

Tânărul candidat la președenție a stârnit nenumărate controverse, atât în ceea ce privește atitudinea sa fermă și stabilă în fața celorlalți candidați mai experimentați, dar și în ceea ce privește viata sa personală. În presa internațională s-a adus în discuție în repetate rânduri faptul că acesta este căsătorit cu fosta sa profesoară de teatru din liceu în vârstă de 64  de ani.

978x0

sursă foto: Getty Images

Portretul candidatei Marine Le Pen

Candidata de dreapta la președenția Franței, Marine Le Pen este de profesie avocată, a intrat în politică la vârsta de 18 ani în partidul tatălui său Jean Marie Le Pen, gruparea numită Frontul Național. În 2004 a câștigat primul său mandat într-o funcție publică, și anume consilier regional pentru Nord-Pas-des-Calais și tot din acel an este și membră a Parlamentului European.

„RENDRE À LA FRANCE SA SOUVERAINETÉ NATIONALE. VERS UNE EUROPE DES NATIONS INDÉPENDANTES, AU SERVICE DES PEUPLES” (Faceți din Franța o națiune suverană, contra unei Europe a națiunilor independente în serviciul poporului așa se deschide planul de guvernare al candidatei de dreapta, ce dorea ieșirea din spațiul Schengen, și expulzarea străinilor.

În ceea ce o privește pe Le Pen, presa internațională a speculat vehement o legătură între aceasta și liderul de la Kremlin privind implicațiile ruse în campania electorală, acest lucru datorându-se unei întâlniri din timpul campaniei cu președintele rus Vladimir Putin, dar și afirmația în urma acestei întâlniri în ceea ce privește ridicarea sancțiunilor impuse de UE Rusiei în contextul situației din Ucraina.

 

61883761

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s