Balena Albastră, jocul care intrigă întreaga lume

Jocul „Balena Albastră”, al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România. După ce în alte state jocul a făcut victime, poliţiştii români au început o campanie de prevenire. Autoritățile spun că jocul nu este un fenomen în România, însă campania este una de prevenire.

 

1489939995277-43029238_0f03b97fb6_o

 

„Pe reţele de socializare, mai ales în ţări care folosesc limbi slavice, circulă un joc pe calculator, care are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un „custode” sau „mentor”. După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior, acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe. Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 4.20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate. Cazuistica din alte ţări ne-a indicat că acest joc nu este promovat doar pe reţele de socializare, ci şi pe forumuri private sau diferite canale pe web”, explică reprezentanții Poliției Române.

 

o-eleva-in-clasa-a-ix-a-a-postat-pe-internet-sarcinile-primite-in-jocul-balena-albastra-autoritatile-vor-campanii-de-informare-in-scoli

 

Potrivit sursei citate, jocul poate purta și alte denumiri, nu doar „Balena Albastră”, așa cum a fost inițial, efectele lui fiind aceleași. Jocul a apărut în Rusia, unde a făcut peste o sută de victime, extinzându-se și în alte țări, printre care și Republica Moldova.

Ministerul Educației propune blocarea accesului la acest joc pe teritoriul României, urmând să discute acest subiect cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Biserica Ortodoxă Română cere autorităților să ia măsuri de prevenție. Psihologii spun că motivele care îl duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a aparţine unui grup, simțind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiraţie. Specialiștii susțin că perioada preadolescentină şi cea adolescentină reprezintă momentul în care copilul este tentat să participe la astfel de jocuri.

Prima victimă din România a acestui joc a fost o tânără de 19 ani, instituţionalizată la Codlea, care ar fi primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide. Fata a anunțat imediat conducerea centrului în grija căruia era și, ulterior, poliția.

 

prima-victima-din-romania-a-jocului-balena-albastra-anchetatori-o-adolescenta-s-a-aruncat-intentionat-de-pe-un-bloc-228855

 

„Balena Albastră” o să treacă la fel ca multe alte chestii virale și lumea o să-și mai aducă aminte de joc când o să apară pe cine știe ce site de știri false. Până atunci însă presa continuă să dea titluri bombastice care măresc doza de cancer din subiect. Dacă de la Antena3 te-ai așteptat la un Adevărul despre Balena Albastră. De ce au ajuns sute de tineri să se omoare și de la EVZ la un JOCUL MORŢII a ajuns în România. PRIMA VICTIMĂ şi dezvăluirile macabre despre DEZAXAŢII CARE ÎL PRACTICĂ, poate de la Digi24 nu ai crede că vine un Jocurile morții. Cum pot fi feriți copiii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s