En Marche e la fel cu En Garde

Din 11 candidați la președenția Franței, unul a câștigat, după cum este și normal. Dar spre surprinderea multora și bucuria a mii de oameni, Emanuel Macron este noul Președinte al Franței. 2

Despre Emanuel Macron se știe că:

Are 39 de ani, este un fost bancher și nu aparține niciunui partid politic, mergând înainte spre alegeri doar cu directiva En Marche. Este pro-european și liberal în gândire, lăsându-și deja amprenta de om politic puternic.

1

De ce s-a remarcat el, dintre toți cei 11 candidați? După o cursă lungă, în ultimul tur de scrutin, cu 3 candidați rămași: Emanuel Macron, Marie LePenne și FrancoisFillion, ela reprezentat răul cel mai mic. Lupta finală s-a dat între el și Marie LePenne, extremistă și cu puternic trecut politic. Am putea spune că extremismul ei vine din familie, tatăș ei fiind fost cadidat la președenția Franței, pierzând, de asemenea.

Emmanuel Macron este cel mai discutat și controversat președinte, de la faptul că startul său în politică a fost sub conducerea fostului președinte Francois Hollande, fiind consilier ecomonic și Ministru al Economiei între 2014-2016 pentru acesta, până la soția sa în vârstă de 64 de ani care este  fosta lui profesoară de teatru din liceu. Este controversat și mediatizat, a fost o revelație pentrupresa franceză și o noutate pentru public. Primul om non-politic, fără partid,care dorește binele țării, fără să o izoleze, fără să urmeze exemplul Brexit.

De asemenea este și cel care în prezent se dedică muncii pe care o face și învăluie cu umor deloc subtil drasticitatea președintelui Donald Trump, fiindu-i un oponent pe plan politic în gândirea sa.

Spre deosebire de contra candidata sa Marie Le Penne care a dus o campanie extremistă, specifică Frontului Național, care a susținut idealul Franței ca națiune suverană, contra unuiunii europene ca stat, care își dorea ieșirea statului din spațiul Schengen și din Europa (ulterior), dar mai ales, închiderea granițelor pentru străini și expulzarea acestora.

Marie LE Penne, la fel ca și în cazul lui Donal Trump este presupusă afiliată a Kremlinului, aspect datorat întâlnirii acesteia cu Vladimir Putin în perioada campaniei electorale. marinelepen

Și cu toate aceste ajutoare kremlinice, cu tot ceea ce a fost, învingător a fot Macron. Franța are acum un președinte corect, onest care își impune cuvântul și statutul asupra oricărui subiect, în special în ceea ce privește valul de fake news ce a survenit în ultima etapa a campaniei, adresându-se direct lui Vladimir Putin în această privință.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s