Jocul morții

În februarie 2017 s-a descoperit un nou joc, un joc care a dus la moarte a peste 100 de persoane, jocul Balena Albastră. „Jocul” provine din Rusia, dar apărut mai exact pe site-ul de socializare Vkontakte, jocul fiind foarte periculos ducînd chiar și la moarte.

Un tînăr pe nume Philipp Budeikin în vărstă de 21 ani este inventatorul jocului, acesta a spus că vrea ca societatea să scape de ce este rău sau cum se exprimă el de „deșeuri biologice”, de aceea a inventat acest joc. „Balena Albastră” presupune îndeplinirea a 50 de cerințe foarte ciudate, cel care joacă trebuie să posteze pe site-ul de socializare Vkontakte poze cu sarcinile îndeplinite, iar într-un final ultima cerință este sinuciderea.

Cei care joacă „Balena Albastră” sunt oameni depresivi sau cei care nu găsesc afecțiune în sînul familiei, scrie mediafax.ro. Tot mediafax.ro menționează ca Philipp Budeikin fiind în închisoare primește scrisori de la fete, acestea declarînd în scrisori că îl iubesc.

Faptul că doi tineri din Chișinău s-au aruncat de pe un bloc cu mai multe etaje a adus panica în jurul oamenilor.

Jocul a ajuns în mai multe țări, chiar și în România, dar nu se știe dacă a făcut victime sau doar a fost un zvon ca presa să atragă vizializări si audiență. Evz.ro scrie că o fată din Timișoara ar fi alertat poliția că administratorii jocului „Balena Albastră” o hărțuiesc, dar totul a fost o farsă din partea fetei deoarece nu simțea afecțiune din partea părinților. Aceasta ar putea fi un fake news pentru a putea atrage cît mai multe vizualizări.

Capture
Sursa Evz.ro

Dar sunt și cazuri adevărate unde „Balena Albastră” este prezentă în viața elevilor.

Capture1.PNG
Sursa mediafax.ro
Capture2
Sursa HotNews.ro

 

Mulți copii joacă acest joc din cauză că nu primesc afecțiune din partea celor dragi, iar acest joc este ca un refugiu pentru unii. Părinții ar trebui să fie mai apropiați de copiiși să verifice pe ce site-uri stau sau ce fel de jocuri utilizează.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s