Lupul în blană de oaie. Despre cum vrea Putin să destabilizeze Europa.

 Nu mai este un secret pentru nimeni că Rusia devine un fel de spaimă a Europei cînd se vorbește de vreo campanie electorală. După atacul cibernetic  de anul trecut  din SUA care a vizat Partidul Democrat, francezii au luat în calcul posibilitatea influențării rezultatului scrutinului prin intermediul acelorași spargeri ale serverelor. Și cum de ce temi, nu scapi, așa și teama Franței s-a concretizat în ultima zi a campaniei electorale.

De această dată, scurgerile informatice au avut în prim-plan echipa de campanie a Partidului “La Republique en Marche!”. Astfel, cu o zi înainte de cel de-al doilea vot al turului de scrutin au fost făcute publice o serie de finanțări de care ar fi beneficiat actualul președinte al Franței, Emmanuel Macron în timpul campaniei electorale. Potrivit documentului publicat pe Internet, multe dintre finanțările lui Emmanuel Macron ar fi legate de fundații și ONG-uri ce îi aparțin omului de afaceri George Soros.

                                                      Imagini pentru propagandă rusia

Echipa de campanie a lui Macron a catalogat fapta drept o „destabilizare democratică” similară celei de anul trecut din SUA, dînd vina pe hackerii ce îl susțin pe Vladimir Putin. Evident, reprezentanții Kremlinului nu au recunoscut nimic. De asemenea, canalele publice Russia Today și Sputnik au fost învinuite  că ar distribui știri false ce au drept scop mobilizarea opiniei publice împotriva lui Macron. Un exemplu în acest sens, ar fi interviul  difuzat de postul de televiziune rusesc Sputnik în care se afirma că candidatul independent de centru ar fi un agent al sistemului bancar american. Cotidianul rusesc „Izvestia” a distribuit de asemenea o serie de afirmații ale fondatorului WikiLeaks în care se afirma că deține informații despre Macron și despre mersul campaniei electorale.

                                              Imagini pentru macron presedinte

În cele din urmă, francezii au învățat lecția de după alegerile prezidențiale din SUA. Și, s-au mobilizat. Rezultatul, Macron este actualmente președinte. De asemenea, și Europa poate răsufla ușurată, sfîrșitul Uniunii Europene nu este aproape. Încă. Vom vedea ce va urma după alegerile din acest an și din Germania.

 

Imagini pentru rusia propaganda

Amestecul rușilor în campaniile electorale din Europa și SUA, precum și motivele, sînt oarecum evidente. Putin se teme de o Europă unită. Și tocmai de asta caută să o destabilizeze. Macron reprezintă un obstacol pentru Putin, la fel și Clinton, dacă ar fi cîștigat alegerile. Președintele rus preferă oamenii „agresivi”, direcți, tăioși, care-i deservesc intereselor. Pe viitor, Germania este și ea luată drept țintă. Diplomația Angelei Merkel nu îi este pe plac lui Putin.

 

Surse imagini:

https://fugadasvay.wordpress.com/propaganda-representativa-de-la-revolucion-rusa/

http://www.ziare.com/international/alageri-franta/cum-vor-fi-afectate-romania-si-uniunea-europ

http://adevarul.ro/international/europa/masina-propaganda-rusa-infiltratain-europa-1_57e6acf45ab6550cb8f346af/index.htmleana-de-un-presedinte-macron-1462963

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s