O Românie mai puțin informată

Televiziunile de la noi nu prea difuzează știri externe, probabil că nu sunt prea interesante sau că nu au suficienți reporteri pentru a trimite pe teren și să transmită direct de la fața locului. Știrile externe sunt importante pentru români în momentrul în care se întîmplă ceva grav, cum ar fi un atentat si foarte posibil să fie implicați cetățeni români.

ProTv și Antena1 ar trebui să difuzeze zilnic știri externe, deoarece sunt cele mai bine văzute programe TV și în care lumea are încredere, dar aceste două posturi transmit știri externe cînd este un atentat sau un român a făcut ceva important în altă țară. Cele mai difuzate știri sunt acelea legate de politică, cînd se alege un nou președinte de exemplu, cînd a fost ales Donald Trump toate televiziunile au dat știri despre el, ce fel de om este sau ce gafe face.

Multe știri nu sunt importante pentru români, așa că nu sunt date la televizor ci sunt puse pe site-ul oficial al programului TV, dar dacă sunt difuzate sunt prezentate 2 minute și superficial.

Capture3
sursă ProTV
Capture4
sursă Antena1

Dar sunt și știri care interesează pe majoritatea dintre noi și sunt difuzate atît la televizor cît și pe site-ul oficial.

Capture5
sursă Antena1

Acest lucru este un minus pentru televiziunile din România, dar ar trebui să știm ce se întîmplă pe această planetă și ce probleme sunt in lume, nu ar trebui să trăim in bula noastră. Singurele site-uri de știri care ne informează zi de zi despre ce se întîmplă peste granițe sunt Agerpres și Mediafax.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s