Macron,viitor bun pentru Franța?

Alegerile prezidențiale 2017 din Franța s-au desfășurat în două tururi de scrutin, primul pe 23 aprilie, iar al doilea pe 7 mai, între Emmanuel Macron, candidat al formațiunii „La Republique En Marche!” și Marine Le Pen, candidat al partidului Frontul Național. Cîștigătorul scaunului prezidențial al Franței este Emmanuele Macron cu un procent de 66,06%, pe cînd Marine Le pen a pierdut cu un procent de 33,94%.

Premierul Marii Britanii, Theresa May și cu Steffen Seibert, purtătorul de cuvînt al cancelarului Germaniei, Angel Marker, i-au transmis salutări și felicitări pentru victoria înregistrată, scrie mediafax. Chiar și Jean – Claude Junker, prședintele Comisiei Europene, Donald Trump președintele Americii și fostul președinte al Franței, Francois Hollande i-au transmis felicitări pentru reușită.

Mulțumesc, prieteni! În seara aceasta , a cîștigat Franța. Vreau să le transmit următoarele lucruri francezilor care au votat pentru apărarea republicii. Cunosc dezacordurile noastre, le voi respecta. Voi apăra republica. Vreau să le spun ceva celor care au votat cu doamna Le Pen. Au exprimat furie, nemulțumire, le voi respecta. Voi face totul în următorii cinci ani pentru a nu mai avea motive să voteze cu extreme . Vreau unitatea poporului și țării noastre. Voi sluji cu modestie, cu forță, sub divizia: libertate, egalitate, fraternitate. Vă voi sluji cu fidelitate pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Cu dragoste!” acestea au fost mulțumire lui Emmanuel Macron în fața mulțimii adunați la Muzeul Luvru, citează mediafax.

Bineînțeles că Emmanuel Macron nu a scăpat fără a fi criticat că este căsătorit cu fost lui profesoară și că diferența de vîrstă între cei doi este de 25 de ani, scrie Digi24.

Capture
sursă: Digi24

Multe publicații au scris despre viața personală al noului președinte.

Capture1
sursă: mediafax
Capture2
sursă: adevărul

Agerpres scrie că Emmanuel Macron ar fi interzis campaniei de presă Sputnik și canalului de televiziune Russia Today să aibă acces la sediul campaniei, deoarce ar fi relatat doar știri false despre el.

 

putin_si_macron_65826400
sursă: romaniatv.net
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s